Muzika
31

"Zemlja gruva" 1. decembra u Coloseum-Clubu

Klix.ba
Decembar u Coloseum-Clubu počinje u dobrom ritmu u subotu, 1. decembra sa početkom u 22.00 sata koncertom jednog od trenutno najpopularnijih bendova u Srbiji, "Zemlje gruva!" .

Ovaj beogradski bend osim što je najpopularniji, on je ujedno i najbrojniji sastav koji danas broji čak 10 članova. Svoju karijeru su počeli 2007. godine i odmah izazvali pažnju publike. Nakon nastupa na Beoviziji 2008. i 2009. godine u maju 2010. godine objavljuju svoj prvi album "WTF is gruvlend" i za kratko vrijeme dolaze do posebnog mjesta na beogradskoj muzičkoj sceni.

Njihov jedinstveni stil koji je fuzija pravaca među kojima dominiraju ritmovi afro, soul, reggae, jazz i swing muzike u autentičnom konceptu, vrlo brzo postao je prepoznatljiv u cijelom regionu. To je prethodilo mnogim nastupima, te velikom solističkom koncertu u Beogradu u maju 2011. godine, koji je bio rasprodan u rekordnom vremenu.

Uskoro će svom muzičkom opusu dodati i drugi album pod radnim nazivom "Planet Gruvlend", koji će ujedno pokazati koliko je bend sazrio i napredovao od početka svoje karijere.

Uvijek zabavni i nikad dosadni, raspoloženi i originalni rasplesat će publiku u Coloseum-Clubu uz pravi zarazni "groovy" ritam.