Koncert u BKC-u
50

Željko Vasić priredio odličnu zabavu za publiku u Tuzli

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Popularni srbijanski pop pjevač, kompozitor i tekstopisac Željko Vasić večeras je koncertom u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Tuzli nastavio svoju bh. turneju pod nazivom "Da pređemo na ti".

Bila je ovo noć emocija u kojoj su se provlačili Vasićevi hitovi, a nastup pred tuzlanskom publikom počeo je pjesmom "Vječiti romantik". Iako je svjetlost dana ugledala prije skoro tri mjeseca, ova numera već je pobrala sve simpatije slušatelja.

Nakon odličnog uvoda uz laganije ritmove i kratkog pozdravnog govora pjevač je na svom prvom nastupu u Tuzli izveo numeru "Na pola metra" te publiku pozvao na ples koja je već uz prve taktove ovog hita pokazala svoje plesne korake.

U opuštenoj i nadasve lijepoj atmosferi Vasić je napravio presjek karijere, a osim svojih hitova po kojima je prepoznatljiv na sceni je interpretirao i numere koje je radio za druge izvođače.

Prije tačno 19 godina harizmatički pjevač je osvojio srca publike širom regije svojom prvom numerom "Žena kao ti" koju je i večeras izveo te kod publike izazvao pozitivne reakcije.

U tuzlanskom BKC-u publika je imala priliku, između ostalog poslušati i stihove pjesama kao što su "Atina", "Lozinka za kraj", "Gnijezdo", "Ti i ja", "Zanjiši kukovima"...

Svojim odličnim glasovnim mogućnostima ovaj pjevač u čijim pjesmama prevladava ljubavna tematika večeras je još jednom pokazao zbog čega se nalazi u samom vrhu regionalne muzičke ljestvice.

Vasić je svoju koncertnu turneju u našoj zemlji počeo sinoć nastupom u Domu kulture u Brčkom.