Blog report
0

Željko Komšić oduševljen novim albumom Ede Maajke

Sarajevo-x.com
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i jedan od najpoznatijih bh. blogera Željko Komšić u svojem najnovijem obraćanju čitateljima njegova bloga pored utisaka sa puta u Češku osvrnuo se i na najnoviji album Ede Maajke "Balkansko a naše."

Željko Komšić je prošle sedmice boravio u dvodnevnoj radnoj posjeti Češkoj Republici, gdje se sastao sa češkim predsjednikom Vaclavom Klausom i našim "dijasporcima".

Član Predsjedništva BiH osvrnuo se i na član 17. Zakona o državljanstvu napisavši da ne može razumjeti mentalni sklop pobornika i politički interes zadržavanja tog člana jer se upravo u Pragu susreo sa našim ljudima koji su se odrekli bh. državljanstva samo da bi mogli regulisati svoj radno-pravni status u Češkoj.

Komšić je također u Pragu otvorio veliku izložbu Safeta Zeca te susreo se sa urednicima Radija Slobodna Evropa.

Od domaćih tema, Komšić se osvrnuo na najnoviji album Ede Maajke i put u Jablanicu, gdje se u subotu održava manifestacija obilježavanja 65 godina Bitke za ranjenike.

"Što se tiče ostalih stvari, novi Edo Maajka dobar skroz. Nije pao u kvalitetu", napisao je Komšić na svom blogu. Čitajte više na Komšićevom blogu.

Edo Maajka izdao je novi album "Balkansko a naše" prije nepunih mjesec dana i već prikupio pozitivne kritike, a sarajevsku promociju albuma Edo će upriličiti 9. maja u Bosanskom kulturnom centru.