Slavlje u Hercegovini
34

Željko Joksimović uz spektakularni koncert i vatromet uveo Mostar i hiljade građana u Novu godinu

G. Š.
Uz odbrojavanje i spektakularni vatromet hiljade građana dočekalo je novu 2024. godinu u centru Mostara, uz velikana regionalne muzičke scene Željka Joksimovića koji je sa svojim bendom uz buru emocija priredio nezaboravno novogodišnje slavlje za sve generacije.

Za najluđu noć u najvećem hercegovačkom gradu se pripremalo danima uz veselo druženje i okupljanje građana uz zanimljive sadržaje na gradskom šetalištu između Španskog trga i Rondoa, a zagrijavanje za svečani program počelo je u 20 sati.

Okupljene građane zagrijao je DJ Mayer, a u nastavku najluđe noći posjetioce je repertoarom sastavljenim od najvećih hitova zabavljala mlada i sve popularnija pjevačica Antoniette Čerkez, a uzavrelu atmosferu je do usijanja doveo Željko Joksimović sa svojim bendom.

U večeri punoj emocija, Joksimović je nizao svoje najveće hitove poput "Ljubavi", "Telo vreteno", "Najmoje", "Zabluda", evrovizijske uspješnice "Lane moje" i "Nije ljubav stvar", a posebno oduševljenje izazvao je izvedbom nove pjesme "1000 žena" koju je objavio nakon trogodišnje pauze, te prvi put uživo izveo pred publikom u Mostaru.

Željko Joksimović je sa svojim bendom kao i sa Mostarcima okupljenim na dočeku odbrojavao posljednje sekunde 2023. godine te je uveo građane u novu godinu.

Nepresušnom energijom na pozornici i među hiljadama građana, uz sjajni prateći bend Joksimović je u najluđoj noći bez sumnje ostavio trag u srcima Mostaraca i njihovih gostiju na samom ulasku u novu 2024. godinu, što su mnogi nastojali podijeliti na društvenim mrežama i sačuvati za trajna sjećanja.

Najluđa noć u godini održava se u organizaciji Adventa u Mostaru,a zbog lude zabave u najveći hercegovački grad su stigli gosti iz čitave zemlje i inostranstva, te su smještajni kapaciteti danima već popunjeni, a noć za prenoćište se tražila i u okolnim mjestima.

Organizatori su već kazali kako je ovo najskuplji doček Nove godine do sada uz rekordan broj posjetilaca, a događaj osiguravaju jake policije snage, te je među publikom i veliki broj policajaca u civilu koji brinu za sigurnost svih okupljenih.