Muzika
67

Željko Joksimović svoj novi album "Zvezda" promoviše koncertom u Tuzli

Klix.ba
Poznati srbijanski kantautor Željko Joksimović nastupit će u tuzlanskoj dvorani Mejdan 24. oktobra 2015. godine, pet godina nakon svog nastupa u gradu soli. Željko Joksimović će koncertom u Tuzli promovisati svoj novi album "Zvezda".

Željko Joksimović rođen je u Beogradu 20. aprila 1972. godine i jedan je od najpopularnijih pjevača na našim prostorima.

Na Eurosongu 2004. godine predstavljao je Srbiju i Crnu Goru s pjesmom "Lane moje" i osvojio 2. mjesto nakon ukrajinske predstavnice Ruslane. Na izboru za pjesmu Eurovizije u Srbiji i Crnoj Gori 2005. godine komponovao je pjesmu "Jutro" koju je izvodila Jelena Tomašević i osvojila drugo mjesto nakon podgoričke grupe No Name.

Godine 2006. komponuje pjesmu "Lejla" kojom Hari Mata Hari na Eurosongu 2006. predstavlja Bosnu i Hercegovinu i osvaja treće mjesto. Napisao je pjesmu "Oro" koju je na Eurosongu 2008. godine Jelena Tomašević pjevala za Srbiju i osvojila 6. mjesto.

Vodio je sve tri večeri Pjesme Eurovizije 2008. u Beogradu, a Joksimovića smo mogli pratiti i u žiriju popularnog muzičkog showa X Factor Adria (sezona 2015.)

Novi album Željka Joksimovića možete poslušati na YouTubeu.

Organizator koncerta u Tuzli je Beral Music, a ulaznice su u prodaji po cijeni od 15 KM do rasprodaje određenog tiraža, nakon čega će cijena ulaznice biti 20 KM.