Europop festival Zenica
0

Željko Joksimović otvara Festival

Sarajevo-x.com
Tradicionalni Europop festival i Regionalni radijski festival Zenica održat će se ove godine 29., 30. i 31. avgusta na Trgu Alije Izetbegovića, kazao je za naš portal Pane Škrbić, direktor Festivala.

Festival će otvoriti prošlogodišnji pobjednik Željko Joksimović, dok će u noći europopa nastupiti mladi iz 18 država.

“Kao i prošle godine, sve tri festivalske večeri će biti održane na trgu u centru grada, na platou na kojem se prošle godine okupilo više od 20.000 posjetilaca. Ove godine nadamo se još boljoj posjeti. U večeri europopa nastupit će mladi iz 18 država - Moldavije, Crne Gore, Srbije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Rumunije, Rusije, Švedske, Malte, Italije...”, kaže Škrbić.

Zadnja noć posvećena je zvijezdama, tako da će posjetioci moći uživati u pjesmama dvadeset najpopularnijih izvođača, a prema izboru radio stanica iz regiona.

“Za ovu noć u konkurenciji se nalazi već 30 zvučnih imena. Tu je Al’Dino, Zdravko Čolić, Elvir Laković Laka, Marija Šestić, Fuad Backović Deen, Stefan Filipović, Maja Tatić, Goran Karan…”, pojašnjava direktor Festivala.

Podsjećamo, afirmaciju na "festivalskim danima" u Zenici do sada su stekla sada već zvučna imena poput Ljiljane Galić Lily, Azre Begić, Tine Kajšarova, Martina Vučića, Dženana Jahića, Karoline Gočeve, Luke Nižetića, Maje Šuput i benda Enjoy, Teensa, Sanje Volić, Nešada Selmana i drugih.