Pod Bijelim Brijegom
782

Zdravko Čolić u Mostaru održao koncert za pamćenje, pjevao četiri sata bez prestanka

E.S.
Legendarni Zdravko Čolić pred brojnom mostarskom publikom sinoć je održao još jedan koncert za pamćenje. Zabava pod Bijelim Brijegom počela je pjesmom "Gori vatra" koju je Čola, kako kaže, simbolično prvu otpjevao, s obzirom da je upravo za ovu pjesmu spot snimao u Mostaru.

Ovacije su krenule odmah na startu, a svaki Čolin hit publika je pjevala uglas zajedno s njim. Pod Bijelim Brijegom su se orile pjesme "Mala", "Tebe čuvam za kraj", "Živiš u oblacima mala", "Ničeg nije bilo između nas" i mnoge druge.

"Evo me s vama ponovo nakon četiri godine. Sretan sam što vas vidim u ovolikom brojuPrvi video sam snimio u Mostaru, proći ćemo kroz vrijeme, zabaviti se", kazao je Čola koji je ispraćen gromoglasnim aplauzom, nakon čega je zapjevao pjesmu "Produži dalje".

Fascinantno je da je Čola pjevao četiri sata bez pauze, te da ga čak ni tada publika nije željela pustiti.

Kako to obično biva na Čolinim koncertima, slavila se i ljubav. U jednom trenutku, jedan od mladića iz publike skupio je hrabrosti, izašao na binu i zaprosio svoju djevojku Tamaru pred nekoliko hiljada ljudi. Pjevač mu je čestitao na hrabrosti i poželio oboma puno sreće u ljubavi uz stihove pjesme "Tebe čuvam za kraj".