21. juna na stadionu
453

Zdravko Čolić najavio spektakl: Ljubav prema Mostaru je takva da mu se uvijek vraćam

Piše: R. D.
Koncerti Zdravka Čolića u Mostaru uvijek su velika priča i tako je valjda već pet decenija. Novi spektakl planiran 21. juna na Stadionu pod Bijelim Brijegom najavljen je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj se legendarni pjevač prisjetio svih svojih mostarskih koncerata.

Čola je u svom stilu na početku kazao kako je svaki susret s rajom u Mostaru fantastičan te da se raduje novom koncertu u gradu na Neretvi na isti datum kao i onaj prije četiri godine.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Ljubav prema Mostaru je takva da ne mogu mnogo da ne pjevam ovdje pa se vraćam na neki koncert koji je obično na stadionu ili negdje na otvorenom, jer nažalost Mostar još nema dvoranu da u zimskom periodu napravimo jedan veliki koncert", kazao je Čolić ponadavši se da će se do koncerta vrijeme popraviti.

Kazao je kako u Mostar dolazi mnogo češće nego su to koncertni termini, da u gradu na Neretvi ima dosta članova porodice... Prisjetio se svojih prvih koncerata u Mostaru, u Abraševiću te onih stadionskih na Kantarevcu i pod Bijelim Brijegom.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Sjećam se 'Putujućeg zemljotresa' koji smo imali 1978. godine kad su bile Lokice i Dado Topić. Pred večer smo došli na stadion, a publika je bila vrlo tiha. Kad smo pogledali, puna tribina, mi smo se zgranuli od te mase, dvadesetak hiljada ili koliko je moglo stati, kako je to bila lijepa slika", prisjetio se.

Najavio je da će pjevati kombinaciju starih pjesama i onih koje su nastale posljednjih godina, bar tri sata programa. Kazao je da nema praksu gostiju na koncertu s kojim nije povezan saradnjom.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Publika je nekako uvijek ista, samo smo mi stariji i imamo više pjesama. Nema neke posebne razlike u atmosferi, ali vokalno i muzički smo bolje, jer imamo nekako profesionalniji odnos", izjavio je Zdravko Čolić.