Muzika
9

Zbog velikog interesa za koncert Zabranjenog pušenja karte se prodaju i u Mostaru

Klix.ba
Kako se približava nastup grupe Zabranjeno pušenje u sarajevskoj Skenderiji, povećava se i interes publike iz drugih gradova u Bosni i Hercegovini. Iz tog razloga ulaznice za koncert Zabranjenog pušenja u Skenderiji moguće je od danas kupiti u Špago pubu u Mostaru po cijeni od 8 KM.

Ove izuzetno niske cijene ulaznica omogućili su sponzori grupe Zabranjeno pušenje koji prate rad grupe posljednjih godinu dana.

Ukoliko kupci ulaznica žele na sarajevski koncert putovati organiziranim prijevozom iz Mostara, cijena organiziranog prijevoza i ulaznice je zajedno 29 KM. Okupljanje posjetitelja koji odluče kupiti ulaznicu i ići na koncert organiziranim prijevozom je 28.12.2013. u 15 sati ispred Špago puba, a polazak po završetku koncerta je ispred Skenderije. Koncert počinje u 19 sati. Rezervacije za prijevoz potrebno je izvršiti najkasnije do 26.12.2013.

Da podsjetimo, Zabranjeno pušenje će 28.12.2013. u KSC Skenderija (Dvorana Mirza Delibašić) povodom 30 godina karijere i povodom objavljivanja desetog studijskog albuma "Radovi na cesti" održati slavljenički koncert. Kao gosti na koncertu će nastupiti i mnogi prijatelji benda. Koncert koji će započeti već u 19 sati otvorit će grupa Grafit. Potom binu preuzima Laka, a nastup Zabranjenog pušenja započet će točno u 21 sat.

Grupa Zabranjeno pušenje je za koncert u Skenderiji pripremila trosatni program, a u akustičnom dijelu koncerta grupi će se na bini pridružiti zbor Arabeske koji će s Halidom Bešlićem izvesti pjesmu "Kad procvatu behari". U sklopu nastupa Zabranjenog pušenja gostovat će još i Mile Kekin iz grupe Hladno pivo te istinske veličine regionalnog novinarstva Predrag Lucić i Boris Dežulović.

Medijski pokrovitelji sarajevskog koncerta Zabranjenog pušenja su Klix.ba, FTV, Radio Stari grad, Radio Antena Sarajevo, Oslobođenje i Metromedia. Partner koncerta je Ekopak.

Dan prije sarajevskog koncerta Zabranjeno pušenje će istim povodom nastupiti i u tuzlanskoj dvorani Mejdan.