Loša epidemiološka slika
140

Zbog pandemije koronavirusa otkazan Live Stage Fest u Sarajevu

L. K.
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz širenje koronavirusa na području cijelog regiona, te po preporuci Federalnog ministarstva zdravstva, organizatori su odlučili otkazati ovogodišnji “Live Stage Festivala

"Cijenimo da je u ovom teškom društvenom trenutku, zdravlje publike, gostiju, izvođača, medijskih predstavnika i zaposlenika jedini prioritet, te da bi održavanje ovogodišnjeg festivala u najmanju ruku bilo neodgovorno", navedeno je u saopćenju organizatora festivala.

Iako su cijelo vrijeme gajili nadu da će se epidemiološka situacija poboljšati, te da ćemo uspjeti realizovati ovogodišnji Live Stage Festival, to se ipak na kraju nije dogodilo, te je ovakva odluka nužna za sveopštu dobrobit.

Ovakvom odlukom Live Stage Festival se želi priključiti opštoj društvenoj odgovornosti u svrhu spriječavanja širenja zaraze virusom COVID-19.

Tokom narednih sedmica, u saradnji sa medijskim partnerima, Festival će objaviti nastupe desetak izvođača sa prošlogodišnjeg Live Stage Festivala, te na taj način simbolično obilježiti ovu godinu.

"Ovom prilikom, želimo se zahvaliti Ministarstvu zdravstva FBiH na svim savjetima i preporukama u proteklih nekoliko mjeseci, Ministarstvu okoliša i turizma FBiH, Ministarstvu kulture i sporta KS, Turističkoj zajednici KS, Općinama Stari Grad i Centar, svim sponzorima, medijskim pokroviteljima i partnerima na pruženoj podršci u ovim teškim vremenima", navedeno je u zaključku saopćenja.