Spomen na 60. rođendan
27

Zbog legendarnih pjesama Indexa mostarska Kosača je bila puna dvije noći

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Koncert u spomen na 60. rođendan kultne sarajevske pop rock grupe Indexi pod nazivom "Sve ove godine" Simfonijskog orkestra Mostar drugu večer je u najvećem hercegovačkom gradu ispunio veliku dvoranu Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače svim generacijama građana.

Mostarski muzičari su na sceni oživjeli neprolazne hitove u kojima su svi apsolutno uživali.

Za 17 njihovih najpoznatijih pjesama aranžman je uradio mostarski dirigent, klavirist i aranžer Damir Bunoza pod čijom dirigentskom palicom je sastav od 30 muzičara na scenu donijeo spektakularnu muzičku priču.

"Ti si mi bila naj, naj", "Pozovi mena kafu", "Bacila je sve niz rijeku", "Sanjam", "Da sam ja neko" , "310 poljubaca", samo su neke od uspješnica popularnih Indexa koje su ostavile trag na bh muzičkoj sceni, a mostarskoj publici na poseban način donijeli su solisti Antonija Batinić, Oliver Bevanda, Josip Drinovac, Selma Droce, Ivo Jurić i Nenad Tomičić.

Uz veliki simfonijski orkestar, nastupio je i Tribute-band, već poznati rock-sastav Simfonijskog orkestra Mostar u sastavu Josip Vukoja (solo-gitara), Damir Škutor (ritam-gitara), Marko Jakovljević (bass-gitara), Marko Palameta (klavijature) i Dragan Raspudić (bubnjevi).

Veliki interes građana za koncert koji je oživio pjesme legendarnih Indexa pokazuje da i nakon 20 godina od prestanka djelovanja ove grupe, njihova muzika i dalje živi, te da je sa velikom radošću slušaju i današnje mlade generacije

Inače koncert posvećen Indexima u Mostaru je zbog velikog interesa građana i rasprodnih ulaznica u rekordnom roku održan dvije večeri za redom.