Ponovo među najslušanijim
43

Zbog filma koji je trenutno hit u kinima širom svijeta, pjesma iz 2004. osvaja internet

N. O.
Insert iz filma "Anyone but You"
Insert iz filma "Anyone but You"
Film "Anyone but You" vratio je romantične komedije "na velika vrata", a sudeći po popularnosti na društvenim mrežama "uskrsnuo" i pjesmu iz 2004. godine.

Radi se o pjesmi "Unwritten" Natashe Bedingfield koja je ponovo oživjela te se pojavljuje na ljestvicama najslušanijih širom svijeta, a istovremeno je i jedna od najkorištenijih muzičkih podloga za videe na TikToku.

"Anyone but You" u kina je stigao krajem decembra 2023. godine, a od tad popularnost hita iz 2004. godine ne jenjava. U prvih nekoliko dana po izlasku ove romantične komedije pjesma "Unwritten" imala je više od milion streamova na online platformama.

Na TikToku postoje na desetine hiljada snimaka uz "Unwritten", a neki od njih broje milione pregleda.

Sama pjevačica dijelila je videe korisnika uživajući u ponovnoj popularnosti ovog hita, a nedavno je nastupila i na People's Choice Awards gdje je izvela upravo ovu numeru.

@pokemonmasterzo I drench myself in words unspoken almost every day #fyp #unwritten #natashabedingfield ♬ Unwritten - Natasha Bedingfield

"Imala sam pjesme u filmovima i ranije, ali ovaj put mi se zaista sviđa način na koji je iskorištena na tako poseban način da se osjećaš radosno. Ljudi je zapravo pjevaju dok napuštaju kina", izjavila je Natasha za NME o pjesmi.

Režiju filma potpisuje Will Gluck, a glavne uloge tumače Glen Powell (Ben) i Sydney Sweeney (Bea).

Ben i Bea izgledaju kao savršen par, ali nakon nevjerovatnog prvog spoja dogodi se nešto što njihovu vatrenu privlačnost pretvori u ledenu - sve dok se neočekivano ne nađu zajedno na vjenčanju u Australiji. Zato rade ono što bi učinile bilo koje dvije zrele odrasle osobe - pretvaraju se da su par.