Muzika
191

Zayn Malik napustio bend One Direction

Klix.ba
Zayn Malik (22) više nije dio planetarno popularnog boy benda One Direction.
Zayn Malik (Foto: EPA)
Zayn Malik (Foto: EPA)

Grupa će svjetsku turneju morati nastaviti sa svoja četiri člana, te bez Malika ove godine snimiti i planirani peti album.

"Moj život u One Directionu je bio bolji od svega što sam ikad mogao zamisliti. Ipak, nakon pet godina osjećam da je pravo vrijeme da napustim bend", poručio je Zayn i izvinio se svim fanovima "ako ih je iznevjerio".

Malik je već prošle sedmice otišao sa svjetske turneje benda zbog stresa. Vratio se u Veliku Britaniju, gdje se prethodno morao pravdati svojoj zaručnici Perrie Edwards zbog fotografija na kojoj ga druga žena grli oko struka.

One Direction (Foto: EPA)
One Direction (Foto: EPA)

Grupa je izdala saopćenje u kojem kažu kako su istinski tužni zbog Zaynovog odlaska, ali da "u potpunosti poštuju njegovu odluku", te mu poželjeli uspjeh u budućnosti.

"Nas četvorica ćemo nastaviti dalje. Radujemo se snimanju novog albuma i druženju sa obožavaocima u sljedećem dijelu svjetske turneje", kazali su.

Simon Cowell, čovjek koji je otkrio ovaj bend na takmičenju talenata The X Factor, izjavio je: "Želim se zahvaliti Zaynu za sve što je uradio za One Direction. Još otkako sam ga prvi put sreo 2010. godine veoma sam ponosan na njega. Gledao sam kako mu samopouzdanje raste i istinski sam žalostan što odlazi".

On je fanove One Directiona želio uvjeriti da su Niall, Liam, Harry i Louis veoma uzbuđeni kad je riječ o budućnosti benda.