Muzika
13

Završen Fresh Wave festival na banjalučkoj tvrđavi Kastel

Piše: M. R.
(Foto: Mirjana Radanović/Klix.ba)
Treće, završno veče Fresh Wave festivala održano je sinoć na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Publika je i posljednji dan ovogodišnjeg Festivala uživala do ranih jutarnjih sati uz domaće i strane izvođače.

Iako Kastel nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta, prisutni su od 19:30 uživali uz Shanghai Street Fight, Brutal protest, banjalučku grupu Aurora, te legendarni sastav iz Sarajeva, Zabranjeno pušenje. Na velikoj bini nasupili su DJ Vecas, Lik Jay, Yolanda be cool i The Beatshakers.

Grupa Zabranjeno pušenje nastupila je nešto prije ponoći i na "Live" bini izvela neke od svojih dobro poznatih pjesama kao što su "Lutka sa naslovne strane", "Šokiraš me", "Yugo 45", "Možeš imat' moje tijelo", "Karabaja", "Bos ili hadžija", te mnoge druge hitove.

Prisutna publika je sve pjesme pjevala zajedno sa izvođačima, a frontmen Zabranjenog pušenja, Sejo Sekson, naveo je da na početku karijere nije ni slutio njihovu buduću popularnost.

"Kada smo mi počinjali nismo ni slutili ovoliku popularnost, zato smo svi i studirali", rekao je Sejo Sekson novinarima.

Svi prisutni na tvrđavi Kastel su uz pozivitnu energiju i vibracije pozdravili izvođače, a program je trajao do pet sati.

Fresh Wave festival trajao je od 7. do 10. augusta, pa je tim povodom grad na Vrbasu ugostio mnoga svjetska poznata imena sa strane i domaće scene.