Banja Luka
2

Završen 8. Fresh Wave Festival, tvrđava Kastel tri dana bila hram elektronske muzike

E. Lj.
Na hiljade posjetilaca 8. izdanja Nektar Fresh Wave Festivala, koji je održan pod nazivom "Heaven", prisutvovalo je stvaranju historije na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Ovogodišnji koncept festivala publici je predstavio veliki broj izvođača, a festival su nastupima obilježili Matador, Pan Pot, Mladen Tomić, Booka Shade, Siniša Tamamović, Butch, Krankšvester, Sajsi MC, Krešo Bengalka, Rock Simfonija i mnogi drugi.

Ovogodišnje izdanje festivala obilježio je i veliki broj stranih posjetilaca iz čak 30 svjetskih zemalja, a Banja Luka je ucrtana na festivalsku mapu svijeta kao neizostavan grad na Balkanu koji svakim novim izdanjem festivala privlači sve veću svjetsku pažnju. O ovome svjedoči i veliki broj novinarskih ekipa koje su se akreditovale za festival, a fotografije sa festivala otputovale su širom planete.

Spektakularna i najveća bina koja je ikad korištena na tvrđavi Kastel postala je u protekla tri dana hram elektronske muzike, a s obzirom na podršku izvođača i publike nastavit će to da bude i u godinama koje slijede. Nezaboravan provod i odlična atmosfera na pet festivalskih bina i isto toliko festivalskih zona najbolja je ocjena kvaliteta festivala i veliki vjetar u leđa organizatorima, koji obećavaju još bolji program i još više izvođača za naredno izdanje Fresh Wave Festivala koje će biti održano u augustu 2020. godine! Više informacija dostupno je na zvaničnoj web stranici festivala.