Regina o scenskom nastupu
0

'Zastave nisu nostalgija za komunizmom'

Sarajevo-x.com
Foto: Daylife.com
Foto: Daylife.com
Nakon prve polufinalne večeri Eurosonga 2009. na kojoj su bh. predstavnici, grupa Regina, izborili prolazak u finale, održana je i press konferencija za deset novih finalista koji su sa novinarima podijelili svoje utiske sa sinoćnjeg nastupa.

Na press konferenciji u Olimpiyski Areni, predstavnici zemalja koje su izborile svoje pravo na nastup u finalu Eurosonga, novinarima su iznijeli svoje utiske s prve polufinalne večeri.

Naše predstavnike novinari su pitali da li njihova pjesma stvarno predstavlja ljubavnu nostalgiju ili su crvene zastave na sceni odraz neke druge nostalgije aludirajući na politički sistem u bivšoj Jugoslaviji.

Članovi benda odgovorili su da zastave nisu nikakav znak žalosti za komunizmom, te da pjesma 'Bistra voda' šalje samo jednu poruku - poruku ljubavi. Naši muzičari su se na konferenciji također zahvalili svima koji su pjesmu shvatili kao ljubavnu.

Nakon prve polufinalne večeri, poznati su i redni brojevi pod kojima će prvih deset polufinalista nastupiti u finalnoj večeri Eurosonga, 16. maja u subotu.

Bosna i Hercegovina tako nastupa pod rednim brojem 12.

Pogledajte dio atmosfere iza pozornice: