Muzika
5

Žarili i palili 1990-ih: Boyzone i Westlife se vraćaju na scenu kao jedan bend

Klix.ba
Boyzone (Foto: EPA)
Bivši rivali muških bendova Boyzone i Westlife Brian McFadden i Keith Duffy objavili su kako će formirati jedan zajednički bend pod nazivom Boyzlife.

Bivše pop zvijezde i kradljivci ženskih srca, najavili su i turneju na kojoj će izvoditi velike hitove svojih bivših bendova. Turneja počinje ovog mjeseca i održat će 12 koncerata u Velikoj Britaniji.

"Brian i ja samo razgovarali o ovome neko vrijeme i zaista je uzbudljivo što konačno možemo objaviti da će se bend, odnosno duo, zvati Boyzlife. Jedva čekamo da krenemo na turneju i spojimo naše fanove", rekao je Keith.

Dvojac nije odbacio mogućnost širenja benda u budućem periodu, ali najavili su da će ovaj put dati sve od sebe. Također, kazali su kako će pisati i nove pjesme i nadaju se da će napraviti seriju reality dokumentaraca o ovom ujedinjenu.

Brian je napustio Westlife 2004. godine, a bend se potpuno raspao 2012. godine. Odustao je od benda kako bi se posvetio porodici, odnosno prvoj ženi Kerry Katona s kojom je tada imao dvije kćerke. Krenuo je sa solo karijerom i zauzimao je prva mjesta na muzičkim tabelama Velike Britanije i Australije.

Keithov bend Boyzone se raspao 2000. godine te se pokušao probiti u svijetu filmske i televizijske industrije. Učestvovao je u Velikom bratu za slavne 2001. godine, a 2014. godine privukao je pažnju ulogom Ciarana McCarthyja u britanskoj sapunici "Coronation Street". Boyzone se pokušao ponovo okupiti 2008. godine za turneju po Velikoj Britaniji i Irskoj, ali je ona prekinuta 2009. godine jer je Stephen Gately preminuo.

Bendovi Boyzone i Westlife su bili izuzetno popularni devedesetih godina. Boyzone je objavio pet albuma i osvojili su veliki broj nagrada za najbolji birtanski i evropski bend i albume godine. Westlife je objavio 10 albuma i također su ostvarili niz nagrada među kojima je MTV UK i MTV Asia za najbolju pop gupu.