Muzika
0

Zapažen nastup benda Elemental u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Sedmeročlani hrvatski hip hop bend Elemental nastupio je u subotu u Sarajevu u okviru bosanskohercegovačke mini turneje. Elemental je ovim nastupom, nakon Bijelog dugmeta i Jamiroquaija, zaokružio cjelinu odličnih koncertnih dešavanja proteklih sedmica u našem glavnom gradu.

Članovi popularnog hrvatskog benda Elemental u petak su nastupili u Tuzli, a sinoć u Sarajevu. Njihov nastup u Mostaru zakazan je za 26. juni.

U vidno popunjenom sarajevskom Sa Klubu Elemental su nakon domaćih predgrupa svoj nastup započeli oko ponoći. Svirali su pjesme sa njihova sva tri albuma uključujući hitove "Romantika", "Male stvari", "Tako lijepa" i mnoge druge.

Koncert je trajao oko dva sata, a kratki video isječak sa koncerta možete pogledati samo na našim stranicama.

Elemental na hrvatsku hip hop scenu donose novi zvuk i osjetno drukčiji pristup ovoj vrsti muzike, u hip hop svijetu poznatiji kao "organic". Približava rap muziku ostalim stilovima, te uvodi nove instrumente koji na studijskim snimkama živom svirkom daju novu produkcijsku snagu i otvaraju ovu muziku prema ne-trendovski orijentiranoj publici. Grupa djeluje od 1998., kada su se okupili kao trojac, da bi 2003. nakon "kadrovskih promjena" u bend uveli instrumentaliste koji danas djeluju kao ravnopravni dijelovi benda. Elemental danas ima 7 članova.

Više o Elementalu možete saznati na www.elemental.com.hr