Hrvatska pjevačica
19

Žanamari: Muzikom prenosim emociju, trenutak i sva lica jedne žene

Piše: S.H.P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Hrvatska pjevačica Žanamari Perčić se novom pjesmom "Ubijaš" vratila svojim muzičkim korijenima. Ovom pjesmom Žanamari je opravdala očekivanja svojih fanova, ali i porodice i prijatelja. U razgovoru za Klix.ba govorila je o svojoj karijeri, skladnom braku, ali i svojoj kćerkici Gabrieli.

Pjesma "Ubijaš" opisuje slomljenu ženu koja prkosi vlastitom razumu jer je srce vuče muškarcu koji je emotivno ubija.

"Prirodno mi dolazi da uz ovakve emotivno nabijene tekstove melodija bude nježna, 'ženska' i to me onda povuče na R’n’B. Kad sam buntovna i ljuta to me nosi u konkretne pop rock melodije, ali u pjesmi 'Ubijaš' svaki ton je emocija. Moram priznati da su me reakcije na pjesmu iznenadile. Žene se osim u tekst zaljube u groove pjesme koje su senzualne i zovu ih na ples, dok su moje muzičke kolege komentirale da ih stilom podsjeća na nešto između Halsey i Brune Marsa, što su skoro pa dvije krajnosti (smijeh). Svidjeli su mi se ti komentari jer su krajnosti i kontradikcije doslovno postale moj muzički potpis", kazala je na početku našeg razgovora popularna hrvatska pjevačica Žanamari Perčić.

U toku svoje karijere Žanamari je koketirala s različitim muzičkim pravcima, no novom se pjesmom vratila svojim muzičkim korijenima.

"Svi pokušavaju definirati moj muzički žanr, ali vjerujte mi, niko nikad neće uspjeti, jer mi je to cilj: muzikom prenijeti emociju, trenutak, pokazati sva lica jedne žene, a to se ne može ako se ograničavaš žanrovima ili bilo čime. Čak i osobno slušam različite žanrove muzike, volim dobar pop i R’n’B, ali volim i metal. Evo na mojoj 'GYM' playlisti stoje upravo Soliwork, Disturbed, to slušam kada dižem utege, a za kardio vježbe slušam The Weeknd, Cardy B, Zayna", objašnjava Žanamari i dodaje kako su joj muzički uzori dok je bila djevojčica bili Whitney Houston pa Mariah Carey, a onda je, kako kaže, otkrila Pearl Jam i Led Zeppelin.

Nedavno je Žanamari snimila i duet "Srce ne pita" s našim popularnim pjevačem Igorom Vukojevićem.

"Dugo poznajem Igora i baš smo se dugo dogovarali za duet. Ova pjesma je bila idealna za to, a i odličan je moment jer se Igor novim albumom odlučio pojaviti i na hrvatskom tržištu", kazala je Žanamari.

Žanamari je jedna od onih javnih ličnosti čiji se privatni život ne veže za skandale.

Prošle je sedmice proslavila petu godišnjicu skladnog i sretnog braka.

"Ne mogu reći da postoji univerzalani recept za skladan brak. Ni danas ne mogu vjerovati da sam upoznala osobu koja me toliko razumije. To je zaista rijetkost u današnje vrijeme", kazala je Žanamari.

Prije četiri godine postala je majka kćerkice Gabriele. Kaže kako joj je njeno rođenje promijenilo sve životne prioritete.

"Gabriela je čudo. U svemu što radim razmišljam kako to utječe na nju i vodim je sa sobom svugdje. Voljela bih da Gabriela slijedi svoje snove u životu, a da li će se baviti muzikom, to mi je najmanje bitno. No ono što je bitno jeste da Gabriela već sada ima izuzetan sluh. Ako se odluči baviti muzikom, bit ćemo joj podrška", rekla je Žanamari Perčić.

Žanamari je kazala da će je bosanskohercegovačka publika moći gledati 28. juna u Tomislavgradu te nam je otkrila koji su joj planovi za naredni period kada je riječ o privatnom i poslovnom životu.

"Ovog ljeta imat ćemo više akustičnih svirki jer kada je vruće izbjegavam se pržiti i snimati spotove. Sljedeći spot možete očekivati u devetom mjesecu, a do tada možete uživati u aktuelnom spotu i pjesmi 'Ubijaš'. U privatnom životu u narednom periodu planiram jedan lijep odmor s porodicom van Hrvatske", rekla je na kraju našeg razgovora Žanamari Perčić.