Muzika
76

Zagrijavanje za finale X Factora: Podsjetimo se najboljih nastupa superfinalista

Klix.ba
Uskoro ćemo saznati ko ima X faktor. Superfinale najvećeg muzičkog takmičenja u regionu X Factor Adria je zakazano za nedjelju 21. juna u Kombank areni u Beogradu.

Tada će publika od šest superfinalista izabrati pobjednika. Dok iščekujemo superfinale u kome će specijalni gost biti svjetska muzička zvijezda James Arthur, podsjetimo se najboljih nastupa superfinalista.

Iva Ćurić iz Đakova za svoje obrade poznatih pjesama i specifičnu interpretaciju dobija pohvale žirija, a nastupom u prvom liveu ih je oduševila kada je izvela pjesmu "Diamonds".

Magdalena Bogić je sedamnaestogodišnjakinja koja moćnim vokalom impresionira region, a za interpretaciju pjesme "Više se ne vraćaš" je i sama Karolina rekla da je bolja od originala.

"9 Control" ruši predrasude o boy bendovima! Momci su pokazali savršenu energiju i dokazali da su s razlogom u superfinalu, a posebno su oduševili izvedbom pjesme ‘’Mirrors’’ koju su ispratili zanimljivom koreografijom.

"Highway trio" su "povratnici" koji su pjevali i pjesme spasa, ali su se uspješno izborili za svoje mjesto u superfinalu. Ova tri momka su jedini koji su tokom liveova predstavili i svoju autorsku pjesmu koja se dopala žiriju i publici.

Bobi Mojskovski je još jedan "povratnik" koji je stigao do superfinala. On nije imao nijedan pad i dobija samo pohvale žirija i gromoglasne aplauze publike, a svojim prvim nastupom uživo je ostavio poseban utisak.

Amel Ćurić je pokazao da se odlično snalazi u različitim žanrovima, a sjajnom interpretacijom numere "Pjesmo moja" oduševio je sve, pa čak i legendarnog Kornelija Batu Kovača.