Muzika
0

Zagrijavanje pred koncert: Elemental napravio dernek na promociji u BBI-u

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Popularna grupa Elemental promovisala je danas u BBI centru svoj šesti studijski album "Uredu je". Zanimljiva instrumentalna podloga, britki tekstovi i jaka energija ono je što opisuje stil ove grupe iz Republike Hrvatske.

Album na kojem se nalazi 12 novih pjesama je izašao prije mjesec dana, a svi fanovi iz BiH moći će uživati u njima na večerašnjem koncertu koji će se održati u Cinemas Clubu Sloga.

"Još mi je prerano reći koje su se pjesme izdvojile, sve su mi još superdrage, ali vremenom će sigurno neke isplivati. Možda su ovi singlovi 'Neustrašivi' i 'Po mojoj mjeri' koji su izašli do sada bili momenti koji su zabljesnuli", rekla je Mirela Priselac Remi, pjevačica grupe.

Tekstovi pjesama su Mirelino djelo kao i njenog partnera iz benda Luke Tralića Shota. Muziku su također sami uradili. U BBI centru ispred Tropic Shopa napravili su pravu malu zabavu na kojoj su odsvirali nekoliko novih pjesama uz koje su svi prisutini plesali. Svi fanovi imali su priliku fotografisati se članovima najdražeg benda te dobiti autogram. A na večerašnjem koncertnom repertoaru naći će se novi ali i stari hitovi.

"Uvijek je sjajno u Sarajevu, mislim da ni večeras neće biti drugačije. Očekujem da će ekipa dobro reagirati na nove pjesme iako nije prošlo dovoljno vremena da im se uvuku pod kožu. Nadam se da će ih prihvatiti kao i stare hitove koje ćemo svirati je ne možemo praviti koncert a da ne odsviramo nešto sa starih albuma. Tako, imamo nešto novo, nešto staro, još nam fali nešto plavo i kao da smo na svadbi (smijeh)", našalila se Remi.

Fanovi grupe Elemental ljeto će provesti radno. Imat će svirke duž obale Jadranskog mora, ali i u svim zemljama bivše Jugoslavije. Ove godine obilježavaju i 15. godišnjicu postojanja benda koja će također biti obilježena na poseban način, ali detalje Remi nije željela otkrivati.

Koncert u Cinemas clubu Sloga počinje u 22:00 sata.