Muzika
2

Zagrebački bend Šank promoviše novi album "Naša stvar" u Sarajevu

Piše: M. N.
Zagrebački street punk/rock bend Šank u subotu 17. oktobra dolazi u Sarajevo kako bi promovisao četvrti album "Naša stvar".

Bend je nastao 2010. godine i prepoznatljivi su po jedinstvenom zvuku rocka, punka, metala i ska ritmova. Prvi album "Grad je naš" objavili su na internetu 7. decembra 2010. godine i svi fanovi su ga mogli skinuti besplatno.

Nakon uspješne godine za sastav (koja uključuje i nastup sa slavnim Cock Sparrerima i na DOF festivalu, te po mnogim klubovima širom Hrvatske), 12. decembra 2011. izdaju album pod nazivom "Priče noćnih tramvaja" koji se pokazao izuzetno uspješnim na prostorima Balkana a i šire. Šank je 22. januara 2012. nastupio kao predgrupa legendarnim irish punk veteranima Dropkick Murphy's čime počinje službena promocija albuma "Priče noćnih tramvaja". Nakon nastupa po cijeloj Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Sloveniji, održan je koncert u zagrebačkoj "Tvornici kulture". Povodom promocije koncerta snimljena je pjesma "Zagreb gori" koja je postala prepoznatljiva ne samo u Zagrebu nego i šire te je provela par sedmica na 1. mjestu radijske emisije "Cener" Radija 101.

Koncert 21. septembra 2012. rasprodan je ubrzo nakon početka prodaje ulaznica, tako da je sastav održao i drugi koncert dan poslije te je na sam dan koncerta i on bio rasprodan. Najavili su izlazak DVD-a na kojem će biti snimke nastupa u "Tvornici kulture".

Treći album "Treća runda" izašao je 20. septembra 2013. godine, dok je četvrti "Naša stvar" izašao ove godine.

Momci iz Šanka nastupat će u klubu AG s početkom u 21 sat. Kao predrugap nastupa sarajevski bend Das Ist Walter. Ulaznice koštaju 7 KM.

Vezani članci