|

Zabranjeno pušenje u Zagrebu obilježilo 35 godina albuma ''Das ist Walter''

Zabranjeno pušenje u Zagrebu obilježilo 35 godina albuma ''Das ist Walter''
118
E. Lj.
21.10.2019. u 12:00
7
komentara
118

dijeljenja
1/18
2/18
3/18
4/18
5/18
6/18
7/18
8/18
9/18
10/18
11/18
12/18
13/18
14/18
15/18
16/18
17/18
18/18
Užarena atmosfera i publika svih generacija koja uglas pjeva hitove stare i više od 30 godina uobičajen su prizor na koncertima Zabranjenog pušenja, a tako je bilo i u subotu navečer u krcatoj maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova gdje je kultni rock bend obilježio 35 godina albuma prvijenca "'Das ist Walter".
Koncert je počeo oko 22 sata, nakon nastupa predgrupe Mašinko, s antologijskim hitom ''Pos'o, kuća, birtija''. Nastavilo se sa ''Stanjem šoka'' i nizom drugih poznatih hitova da bi završio nakon tri sata svirke i nekoliko biseva, nešto prije jedan sat poslije ponoći.

Uz frontmena Seju Sexona, publiku su u neprekidno rasplesanom stanju držali Toni Lović na gitari, Branko Trajkov za bubnjevima, Robert Boldižar na violini, Dejan Orešković na bas gitari i senzacionalna Lana Škrgatić izmjenjujući na svojim vještim prstima saksofon, flautu i klavijature.

Posebna počast prideu u SarajevuSejo je, u prepoznatljivom bosanskom stilu, u više navrata okupljene zabavljao šalama i vicevima, a osvrnuo se i na prvi gay pride u Sarajevu koji je održan u septembru ove godine. Ispričao je tako Sejo vic o ocu kojeg je sin pitao ''Tata, šta je to peder?''.

Publika je mogla čuti kako je to bilo kad je tata bio s komšijom Suljom u zatvoru i kako su se ''voljeli'' kako bi razbili svakodnevicu. Vic je poslužio kao poveznica za pjesmu u vezi sa homoseksualaccimaa ''Javi mi'', što je publika pozdravila pljeskom i ovacijama.

Gosti Žera i Mujo SnažniPušenju se u jednom trenutku na bini pridružio Dražen Žerić Žera iz Crvene jabuke koji je otpjevao hit ''Možeš imat' moje tijelo''. Posebno dirljivo bilo je i pojavljivanje Musafe Čengića zvanog Mujo Snažni koji je s bendom snimio prve dvije ploče, a u Domu sportova na gitari je zasvirao ''Zenica blues''.

Jedna je gošća ipak nedostajala, ali se javila videoporukom - Sassja s kojom je Zabranjeno pušenje snimilo jedan od novih hitova ''Kupi nas Ali''. Sassja je pozdravila raju s videozida i izvinila se zbog nedolaska, jer je nedavno rodila i morala je ostati uz bebicu.

Zabranjeno pušenje je tako uz posebne dodatke svojoj vjernoj publici pružilo još jedno višesatno uživanje u vječnim hitovima poput ''Lutke s naslovne strane'', ''Balade o Pišonji i Žugi'', ''Karabaje'', i ''Počasne salve'', ali i u nešto rjeđe izvođenim pjesmama poput ''Dana Republike''.

Zabranjeno pušenje nakon koncerata u Kanadi te splitskog i zagrebačkog koncerta nastavlja turneju kojom obilježava 35 godina od objavljivanja albuma "Das ist Walter" koncertima u Australiji koji će početkom novembra biti održani u Perthu, Sydneyu i Melbourneu.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...