Druga noć
173

Zabranjeno pušenje u Titovoj ulici zapalilo novogodišnju rock'n'roll atmosferu

I. P.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Druge noći novogodišnjeg slavlja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Zabranjeno pušenje odnijelo je baklju provjerenog kolektivnog zabavljača sarajevske publike i mnogobrojnih turista.

Sa bine pokraj Vječne vatre i pred hiljadama građana koji su se u masi ljubitelja muzike protezali daleko prema Centralnoj banci, Sejo Sexon i vrijedni članovi kultne grupe žarili su i palili januarski zrak.

Od hita "Poso, kuća, birtija", preko "Karabaje" do "Zenica Bluesa", smjenjivali su se hitovi, a neumorni obožavatelji u glas su uzvraćali najpoznatije stihove pjesama koje na tlu bivše Jugoslavije malo ko ne zna.

Upravo iz okolnih zemalja sjatio se u Sarajevu najveći broj turista koji su u našem gradu potražili muzičku poslasticu sa popom Željka Joksimovića i rock'n'rollom Zabranjenog pušenja.

Savršena kombinacija odvela ih je u 2020. godinu, a Sarajevo će još jednom zadovoljno pozdraviti odlično organizovani doček Nove godine.

Podsjetimo, na dočeku 2020. godine ispred SCC-a na Marijin-Dvoru novu deceniju je uz Željka Joksimovića i goste dočekalo 60.000 građana i turista, a sarajevska policija nije zabilježila niti jedan incident.