Najava albuma
622

Zabranjeno pušenje u Sarajevu snima spot za pjesmu "Nova godina"

Piše: El. B.
(Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Na starogradskim sarajevskim ulicama sinoć su snimane scene za videospot za pjesmu "Nova godina" kultne sarajevske grupe Zabranjeno pušenje.

Riječ je o premijernom singlu koji govori o tuzi, usamljenosti i praznini urbanog života. Ovom pjesmom Zabranjeno pušenje najavljuje novi album radnog naslova "Šok i nevjerica".

"To je radni naslov i nadam se da ćemo, nakon što završimo ostale pjesme, doći do nekoga naslova", rekao je Davor Sučić Sula, alias Sejo Sexon.

Produkciju i režiju spota potpisuje Nikola Blagojević, a na snimanju smo, osim članova grupe, zatekli glumicu Nadine Mičić koja je, uz Bojanu Gregorić, glavna protagonistica spota.

"Njih smo izabrali na osnovu veze i poznanstva. Znaš kako to ide, staviš u kovertu određenu sumu novca i komisija te izabere. Kao i svugdje u našoj državi", rekao je Sejo kroz smijeh.

Novi album donosi jedanaest novih pjesama i, kako su nam rekli članovi grupe Zabranjeno pušenje, bavi se aktuelnim trenutkom savremenog čovjeka.

Završetak rada na spotu i njegova premijera očekuju se za otprilike dvadesetak dana, dok premijeru novog albuma možemo očekivati u petom mjesecu naredne godine.

"Ako nam se posreći, ako ne bude poplava, cunamija i sjevernokorejskih projektila možda i stignemo do maja završiti album", rekao nam je Sejo.

U fotogaleriji pogledajte kako je sinoć bilo na snimanju spota u starom dijelu Sarajeva.