Muzika
0

Zabranjeno pušenje u Dubrovniku održalo koncert za pamćenje

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Sarajevski rock sastav Zabranjeno pušenje sinoć je održao koncert u Culture Clubu Revelin, što je ujedno bio njihov prvi nastup u Dubrovniku nakon tri godine.

Gotovo dva sata žestokog i britkog rock and rolla uz vrlo duhovite najave neumornog Seje Sexona.

Ono što ostavlja bez daha je energija koja i nakon tridesetak godina sviranja izbija iz lidera benda, a posebno fasciniraju besprijekorno odsvirani hitovi kojeg Zabranjeno pušenje prezentira bez obzira na postavu koja se nalazila na pozornici. Publika ih je dočekala s oduševljenjem i pjevala svaku riječ uglas s neuništivim rockerima.

Zabranjeno pušenje iza sebe ima dugu i bogatu karijeru, a impozantne brojke od devet studijskih albuma, tri kompilacije i dva live albuma, zasigurno potvrđuju, da su jedno od najpoznatijih muzičkih imena ovih prostora.

Njihova lirika i muzika na najrealniji način na početku karijere prikazivala je život u Sarajevu tokom 80-tih godina, a kasnije se proširila na cijelu Jugoslaviju, te je band stekao mnoštvo fanova u zemlji, a i van granica.

Zabranjeno pušenje trenutno radi na novom albumu, koji bi trebao izaći ove godine u devetom mjesecu ove godine, a koji je već najavljen singlom "Boško i Admira", istinitom pričom o tragičnoj ljubavi dvoje Sarajlija, Bošnjakinji i Srbinu koji su ubijeni prilikom pokušaja bijega na Vrbanja mostu.