29. decembra
787

Zabranjeno pušenje Sarajevu poklanja koncert uoči Nove godine

Klix.ba
Grupa Zabranjeno pušenje će u subotu, 29. decembra 2018. godine, održati koncert u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu. Ulaz na koncert će biti besplatan, a sam koncert je poklon grupe Zabranjeno pušenje i KJP Centar Skenderija građanima i gostima Sarajeva.

Koncertom će se obilježiti 35 godina profesionalnog rada grupe Zabranjeno pušenje, a to će biti i početak cjelogodišnjeg obilježavanja 50 godina postojanja Centra Skenderija. Na koncertu će prvi put u Sarajevu uživo biti izvedeno i nekoliko pjesama s najnovijeg albuma grupe Zabranjeno pušenje "Šok i nevjerica".

"Pozivam sve naše navijače na veliki slavljenički koncert u Skenderiji da se zajednički grijemo uz svjetla Sarajeva. I zato pravac Skenderija, put muzike i derneka, gdje teferiči raja iz šehera. Dođite, čekamo vas", kazao je frontmen Zabranjenog pušenja Sejo Sexon.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo istako je da mu je izuzetno drago da u godini kada počinje obilježavanje 50 godina postojanja Centra Skenderija, budu domaćini i partneri jednom ovakvom koncertu.

"Ovim koncertom želimo pridonijeti prednovogodišnjoj atmosferi u gradu Sarajevu", rekao je Kapo.

Početak nastupa Zabranjenog pušenja planiran je za 21 sat, a vrata Skenderije će za posjetitelje biti otvorena od 19 sati.

Besplatan ulaz na koncert su uz Zabranjeno pušenje i KJP Centar Skenderija omogućili i sponzori kocerta: TV1, Oslobođenje i Sarajevska pivara.

Medijski pokrovitelji koncerta su: TV1, Oslobođenje, Klix, RSG, Radio Antena i Gracija.