Slijedi još svirki
0

Zabranjeno pušenje rasprodalo oba nastupa u zagrebačkom Saxu

I. S.
Foto. Pixsell/Željko Hladika
Foto. Pixsell/Željko Hladika
Ulaznice za nastupe grupe Zabranjeno pušenje koji će se ovaj petak i subotu (20. i 21. oktobar 2023.) održati u zagrebačkom Saxu su rasprodane.

Nakon rasprodanog nastupa proljetos u zagrebačkom klubu Boogaloo, ovo je već drugi ovogodišnji sold out Zabranjenog pušenja u Zagrebu.

Koncerti Zabranjenog pušenja u Saxu se održavaju povodom 25. sezone tog kultnog zagrebačkog kluba, a posljednji nastup Pušenja u Saxu održan je prije četiri i po godine. Kako je izgledao rasprodani koncert u zagrebačkom Boogaloo-u prije šest mjeseci i šta se može očekivati za vikend možete pročitati na linku.

Prije zagrebačkih koncerata, Zabranjeno pušenje će u četvrtak, 19. oktobra nastupiti na NetWork 11 Konferenciji koja će se održati u Neumu. Riječ je o najvećoj poslovno-tehnološkoj konferenciji u Bosni i Hercegovini koja na jednom mjestu okuplja sve najbolje od BiH i regionalne IT industrije. Ovo je nakon 2017. godine drugi puta da grupa Zabranjeno pušenje nastupa na navedenoj konferenciji.

Nakon ova tri nastupa slijedi još niz koncerata, a Zabranjeno pušenje će godinu završiti na centralnom gradskom dočeku Nove godine u Sarajevu. Nastupi koji ih očekuju u sljedećem periodu su:

    1. oktobar - Neum (BiH) NetWork 11
    1. oktobar - Zagreb (HR) Sax
    1. oktobar Zagreb (HR) Sax
    1. novembar Wien (A) Replugged
    1. oktobar München (D) Holly Club Munich
    1. decembar Brežice (SLO) Mladinski center
    1. decembar Gradačac (BiH) Zimski Gradačac (otvorenje)
    1. decembar Sarajevo (BiH) Centralni gradski doček Nove godine