|

Zabranjeno pušenje prvi put u Coloseum clubu

Zabranjeno pušenje prvi put u Coloseum clubu
0
S
Sarajevo-x.com
10.11.2010. u 22:28
2
komentara
0

dijeljenja
Zabranjeno pušenje prvi put u Coloseum clubu Zabranjeno pušenje
Prvi put u Coloseum clubu, za sve ljubitelje domaćeg rocka, Zabranjeno pušenje priređuje dernek za pamćenje 13. novembra. Cijena ulaza je pet KM, a konzumacija hrane i/ili pića 40KM.
Zabranjeno Pušenje nastalo je 1980. godine kao klasičan "garage" band sastavljen od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu "Ulicu Fuada Midžića" u kvartu Koševo.

Sačinjavali su je tadašnji srednjoškolci i prijatelji iz ulice: Nenad Janković (Dr. Karajlić; klavijature), Davor Sučić (Sejo Sexon; gitara), Zenit Džozić (Fu-Do; bubnjevi), Mladen Mitić (Munja; bas gitara), Dražen Janković (Seid Little Karajlić; klavijature), Ognjen Gajić (saksofon, flauta), Mustafa Čengić (Muče; solo gitara) i Zoran Degan (Poka; sinthesizer), a grupu je od početka svojom prisutnošću darivao i gospodin Elvis J. Kurtović kao rezervni igrač. Grupa je nekoliko godina žarila i palila sarajevskom klupskom scenom, koja je tada bila tek u nastanku.

Posljednjom turnejom su obilježili 30 godina rada grupe.

Iza sebe grupa “Zabranjeno pušenje” ima devet studijskih albuma, zatim tri kompilacije, te dva “live” albuma.

Posljednji (deveti studijski) album 'Muzej revolucije' od strane kritičara ocijenjen je s razlogom najvišim ocjenama, jer je riječ o jednom od najboljih albuma u njihovoj karijeri. Nakon singla 'Modni guru', također su izbacili i hit 'Ustanova' koji je također doživio uspjeh na domaćim i regionalnim top ljestvicama.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...