Muzika
2

Zabranjeno pušenje pravi veliki slavljenički koncert u Skenderiji

Klix.ba
Bend obilježava 30. godišnjicu osnivanja
Bend obilježava 30. godišnjicu osnivanja
Legendarni bend Zabranjeno pušenje će, povodom 30 godina profesionalne karijere i objavljivanja albuma "Radovi na cesti", 28. decembra 2013. održati veliki koncert u dvorani Mirza Delibašić Kulturno-sportskog centra Skenderija.

Krajem 1983. godine grupa klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu ulicu Fuada Midžića, u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada niko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o sceni bivše Jugoslavije. Riječ je, naravno, o albumu "Das ist Walter" grupe Zabranjeno pušenje.

Trideset godina kasnije, Zabranjeno pušenje je objavilo svoj deseti studijski album pod nazivom "Radovi na cesti", a odličan prijem prva dva singla s albuma, pjesama "Boško i Admira" i "Ti voliš sapunice", potvrđuje da je Zabranjeno pušenje već 30 godina jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene.

Povodom 30 godina profesionalne karijere i objavljivanja albuma "Radovi na cesti" grupa Zabranjeno pušenje će 28. decembra u Sarajevu u dvorani Mirza Delibašić održati slavljenički koncert. Riječ je sigurno o najvećem koncertu ove grupe u posljednjih 10 godina u Sarajevu.

Cijena ulaznice za ovaj koncert bit će u pretprodaji 10 KM, a zbog izuzetno loše finansijske situacije, svi posjetitelji mlađi od 27 godina i stariji od 65 godina ulaznicu će moći, uz predočenje lične karte, kupiti po cijeni od 8 KM. Ove izuzetno niske cijene ulaznica omogućili su sponzori grupe Zabranjeno pušenje koji prate rad grupe posljednjih godinu dana. Riječ je o Sarajevskom pivu, Choco Lipsu i AriZoni. Na dan koncerta, na ulazu u dvoranu cijena će za sve biti ista - 10 KM.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti od petka, 8. novembra, na pretprodajnim mjestima: plato Skenderija, štand ispred tržnice Markale i biletarnica BKC-a.

Medijski pokrovitelji sarajevskog koncerta Zabranjenog pušenja su Klix.ba, FTV, Radio Stari Grad, Radio Antena Sarajevo, Oslobođenje i Metromedia.