Muzika
87

Zabranjeno pušenje oduševilo prepuni beogradski SKC

Klix.ba
(Foto: N. Kostić, Nightlife 24 sata)
Grupa Zabranjeno pušenje je sinoć beogradskoj publici priuštila trosatni audio-vizuelni spektakl u već rezerviranom terminu za nastupe ovog benda u Beogradu. Prepuna sala beogradskog SKC-a je sve vrijeme pjevala uglas sve pjesme iz repertoara koji je bio presjek rada grupe u posljednjih 30 godina.

Na beogradskom koncertu su uspješno isprobani neki produkcijski elementi koji će biti sastavni dio nastupa Zabranjenog pušenja na koncertima u Sarajevu i Tuzli krajem decembra 2013. S obzirom na reakciju beogradske publike, na tim koncertima, koji će biti kruna ovogodišnjih aktivnosti benda, možemo očekivati istinske spektakle.

Iako je koncert trajao puna 3 sata, beogradska publika je iznova pozivala bend na bis i nastup Pušenja je trajao dugo u noć.

U utorak, 3.12.2013., Zabranjeno pušenje će održati press konferenciju u Sarajevu na kojoj će biti prezentirani svi detalji skorašnjih koncerata u Tuzli i Sarajevu i na kojoj će biti objavljeno ko će sve biti gosti na navedenim koncertima koje bend održava povodom 30 godina profesionalne karijere.