Muzika
0

Zabranjeno pušenje najavilo izlazak i promociju novog live albuma

NINA
Tokom prošlogodišnje promotivne turneje posljednjeg studijskog albuma Zabranjenog pušenja "Bog vozi mercedes", Sejo Sexon & company našli su se u petom mjesecu na sjevernoameričkom tlu.

S tog prekookeanskog gostovanja po SAD-u i Kanadi, gdje su održali live nastupe u Torontu, Charlotti, Chicagu, New Yorku i St. Louisu, realiziran je i njihov drugi live album pod imenom "Live in St. Louise" čiji je izlazak planiran za 22. mart. Inače, sarajevski rockeri poznati su po svojim učestalim koncertnim nastupima kojih su u 2003. održali više od stotinjak, te samim time priskrbili epitet "najzaposlenije rock grupe s ovih prostora".

Protekla godina je za Pušenje ujedno bila slavljenička jer su obilježili i svojih dvadeset godina postojanja. Ukupno 13 legendarnih pjesama koje su obilježile dosadašnji rad Zabranjenog Pušenja među kojima su nezaboravne "Dok čekaš sabah sa šejtanom", "Zenica blues", "Pišonja i Žuga u paklu droge", snimljeno je live u The Casa Loma Ballroom u St. Louisu.

"Kontrolor" snimanja bio je Mark Burris, poznatiji po saradnji sa Stone Temple Pilotsima. Izlazak albuma najavljuje live verzija pjesme "Posljednja oaza - Fikreta" za koji će se ovih dana montirati i video spot sastavljen od snimaka sa samih koncerata s turneje.

Kako i priliči Zabranjenom pušenju, izlazak albuma "Live in St. Louis" predstavit će se 10. aprila velikim koncertnim nastupom u zagrebačkom koncertnom prostoru "Tvornica". Uz Pušenje pred publikom bi se te večeri trebalo pojaviti i nekoliko gostiju i to Zdenka Kovačićek, grupa Arabeske, te još pokoje iznenađenje.

Popis pjesama:

  1. Dok čekaš sabah sa šejtanom
  2. Pišonja i Žuga u paklu droge
  3. Bos il' hadžija
  1. Selena, vrati se Selena
  2. Možeš imat' moje tijelo
  3. Zenica blues
  4. Test za Dženet
  5. Jugo 45
  6. Posljednja oaza - Fikreta
  7. Lijepa Alma
  8. Kanjon Drine
  9. Pos'o, kuća, birtija