Muzika
1

Zabranjeno pušenje mini koncertom promovisalo novi CD

Piše: A. U.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Kultni sarajevski bend Zabranjeno pušenje je mini unplugged koncertom obilježio izlazak svog albuma "Radovi na cesti".

"Radovi na cesti", 10. album Zabranjenog pušenja, simbolično su objavljeni 10. oktobra za besplatno preuzimanje sa interneta. Bend je sada u Tropic Media Shopu u BBI centru zvanično promovisao i fizičko izdanje albuma.

"Za mene je ovo danas izlazak albuma. Nikada se neću navići na objavljivanja kao što je bilo 10. oktobra. CD nije izašao dok ga ja nisam dobio u ruku. ‘Vruć u ruku’, kako glasi čest marketinški slogan prodavača kukuruza i kestena na stadionu Koševo. Digitalno izdanje ne može nikada zamijeniti ono uzbuđenje kada se CD pojavi u svom opipljivom izdanju. To je posebna stvar svakom čovjeku koji potroši dvije godine na njegovo stvaranje. Kupaca će sigurno biti. Ja još uvijek kupujem CD-e. To je jedna tradicija kod ljudi koji vole CD-e i vitrinu. Svjestan sam da ih nema puno, ali njima je CD i namijenjen. To više nije ni biznis ni komercijalna stvar, već nešto što raduje čovjeka", izjavio je za naš portal Davor Sučić Sula (Sejo Sexon).

Sejo se osvrnuo i na nadolazeći koncert, koji će se 28. decembra održati u dvorani Mirza Delibašić u sarajevskoj Skenderiji, i rekao kako će koncertu prisustvovati brojni gosti poput Elvira Lakovića Lake, Halida Bešlića i grupe Grafit. Za frontmena Grafita, Bakira Hadžiomerovića, kaže kako je sreća da je ostao bez posla na televiziji te je tako postao "kolega roker". Koncertu će prisustvovati i stari članovi Zabranjenog pušenja te hor Arabeske i Mile Kekin iz Hladnog piva.

Sejo je, uz pratnju Branka Trajkova na gitari, okupljenim fanovima odsvirao hitove poput "Boška i Admire", "Lijepe Alme" i "Fikrete", a zatim se fotografisao s njima i potpisivao CD-e.