Muzika
89

Zabranjeno pušenje koncertom u Makarskoj obilježava 30 godina rada

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Zabranjeno pušenje nastupit će u nedjelju, 10. augusta u Makarskoj. Koncert će se održati u IL Giardinu, a povod koncertu je obilježavanje 30 godina rada grupe i promocija 10. studijskog albuma pod nazivom "Radovi na cesti".

Cijena ulaznice za koncert je 50 kuna, a ulaznicu je moguće kupiti na ulazu u klub na dan koncerta. Pretprodaje ulaznica za ovaj koncert nema.

Krajem 1983. godine skupina klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku Drugu gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu ulicu Fuada Midžića u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma.

Tada niko nije mogao pretpostaviti da će taj album postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o ex-YU sceni. Riječ je o albumu "Das ist Walter". Tri desetljeća kasnije objavljen je deseti studijski album pod nazivom "Radovi na cesti".

Album "Radovi na cesti" moguće je besplatno dowloadati na službenoj web stranici grupe na adresi www.zabranjeno-pusenje.com.

Koncert u Makarskoj će biti prvi nastup grupe Zabranjeno pušenje u Makarskoj nakon dugo vremena. Posljednjih mjeseci grupa je održala nekoliko nastupa širom regije kojima je promovisan 10. studijski album grupe i kojima je obilježeno 30 godina profesionalnog rada.

Od održanih koncerata svakako treba izdvojiti spektakularne koncerte u sarajevskoj Skenderiji, tuzlanskom Mejdanu i zagrebačkoj Tvornici kulture.

S obzirom na to da su svi nastupi Zabranjenog pušenja u Makarskoj u proteklih 15 godina bili izuzetno dobro posjećeni i da su to bili koncerti za pamćenje, ne sumnjamo da će i ovaj koncert proći u odličnoj atmosferi prepunog IL Giardina, saopćeno je iz menadžmenta grupe.