Snimili dva albuma
140

Zabranjeno pušenje i Shaderwan Code predstavili spot za pjesmu "Akšam"

Klix.ba
Spot za pjesmu "Akšam" prvi je spot s novog, drugog albuma grupe Shaderwan Code, koju čine članovi grupe Zabranjeno pušenje i članice hora zagrebačke džamije "Arabeske".

U spotu, koji je režirao Tomislav Fiket, su korišteni kadrovi iz filma "Ja sam iz Krajine, zemlje kestena". Tekst za pjesmu "Akšam" napisali su Džemaludin Latić i Sejo Sexon, muziku su komponirali Robert Boldižar i Sejo Sexon, aranžman potpisuju Branko Trajkov i Paul Kempf, produkciju Toni Lović, dok je mastering radio Dejan Orešković.

Drugi album grupe Shaderwan Code pod nazivom "Ah, što ćemo ljubav kriti" objavljen je krajem 2017. godine i donosi nam 11 pjesama.

Na istom linku, uz novi album, stiže kao poklon i prvi album grupe Shaderwan Code "Kad procvatu behari" na kojem se nalazi i istoimena pjesma koja već polako postaje evergreen.

Zabranjeno pušenje i hor zagrebačke džamije Arabeske sarađuju na raznim projektima još od 2001. godine. Arabeske su bile dio ekipe koja je sudjelovala u stvaranju antologijskih pjesama kao što su "Lijepa Alma", "Kad procvatu Behari" i mnoge druge. Ta saradnja je kulminirala u procesu stvaranja muzike za film "Nafaka" i tada se oformljuje grupa Shaderwan Code koju čine članovi Zabranjenog pušenja i zbora Arabeske. Album "Ah, što ćemo ljubav kriti" predstavlja pjesme i muziku iz nekoliko filmova, kazališnih predstava i dokumentaraca koje je ova kombinirana ekipa realizirala u posljednjih nekoliko godina.