Uz snimke snijega
124

"Zaboravljena" pjesma Halida Bešlića iz 1984. godine trenutno osvaja TikTok: Oživjeli su hit

N. O.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Na TikToku u regiji je trenutno jedna od najpopularnijih pjesama numera Halida Bešlića iz 1984. godine - "Snjegovi hladni dolaze".

Tag "snjegovihladnidolaze" broji više od pola miliona pregleda, a objavljen je niz različitih snimaka u kojima je iskorištena upravo pjesma bosanskohercegovačkog legendarnog pjevača.

Sa snijegom koji je prethodnih dana zabijelio Bosnu i Hercegovinu i regiju, mnogi su za adekvatnu podlogu snimcima snijega, zimskih radosti ili vožnje gradom dok pahulje padaju s neba smatrali upravo spomenuti hit.

@lkwfahrer1 #viralvideo #cuvajsejedinamoja #sandzak⚜ #foryou #berlin #novi_pazar❤️ #lkwfahrer #snjegovihladnidolaze #schnee ♬ Snjegovi hladni dolaze - Halid Bešlić

Pjesma je postala ponovo popularna nakon što je bend Collapse snimio obradu još u decembru te su snimak objavili na svom TikTok profilu. Samo ovaj video broji skoro milion pregleda, međutim, on nije povezan s tagom.

@elmir_collapse Snjegovi hladni dolaze..❄️❄️ @COLLAPSE #collapse_official #muzika #fyp #viral #balkanmusic #trending #elmirhodzic #balkan #halidbeslic ♬ original sound - Elmir Collapse

U komentarima ispod snimka dobili su brojne pohvale za izvedbu, a neki su se i zahvaljivali jer su oživjeli zaboravljeni hit.

@paulaa..25 #snjegovihladnidolaze ♬ Originalton - BLKN_Muzika_Official

Nakon njihove obrade uslijedili su i brojni snimci drugih koji su na svojim profilima podijelili kako su izveli spomenutu Bešlićevu pjesmu.

Pjesma "Snjegovi hladni dolaze" snimljena je 1984. godine i bila je dio albuma "Dijamanti". Uzevši u obzir njenu novu popularnost, mnogi su na TikToku dijelili i Halidove stare snimke na kojima upravo izvodi ovu numeru.