Muzika
71

Za sinoćnji koncert Dine Merlina u Minhenu tražila se ulaznica više

Klix.ba
(Foto: Dinomerlin.com)
Dino Merlin je sinoć u Minhenu održao koncert u prepunoj dvorani Zenith, time nastavljajući izuzetno uspješnu turneju Hotel Nacional.

Nakon jednomjesečne pauze, Dino Merlin je u kultnoj dvorani Zenith u Minhenu održao svoj do sada najveći i najposjećeniji koncert u ovom gradu. Organizatori koncerta Dvamedia navode kako je interesovanje za ovaj koncert do sada bilo nezapamćeno, te da se na ulazu za koncert tražila ulaznica više.

Koncert je započet najvećim hitom sa posljednjeg albuma Hotel Nacional, pjesmom "Školjka", nakon čega su se krenuli redati novi i stari hitovi u posebno pripremljenim aranžmanima i izvedbama: "Laku noć moja mala barbiko", "Nedostaješ", "Je l’ Sarajevo gdje je nekad bilo", "Da šutiš", "Mjesečina", "Sredinom", "Bosnom behar probeharao", a Dino se nakon koncerta zahvalio minhenskoj publici riječima: "Hvala za nezaboravnu noć. Uživao sam sa vama. Vidimo se u Cirihu!"

Dino Merlin je krajem prošle godine najavio “velike utakmice na velikim terenima” te je 2015. godina do sada svjedočila njegovim koncertima u Ljubljani (arena Stožice), Skoplju (dvorana Boris Trajkovski), Splitu (Spaladium Arena), Linzu (Tips Arena), dva rasprodana koncerta u Beogradu (Kombank Arena, 24. i 25.10), te sarajevski koncert 25.7.2015. na stadionu Koševo pred više od 70.000 ljudi.

U okviru turneje Hotel Nacional, Merlin će do kraja godine još posjetiti dvorane u Cirihu (Stadthalle Dietikon, 12. decebmar) i Leverkusenu (Smidt-Arena, 19. decembar).