Cijene od 20 KM
69

Za sarajevski koncert grupe Laibach karte u prodaji od 28. februara

Klix.ba
Prodaja ulaznica za koncert grupe Laibach "Also Sprach Zarathustra" u Sarajevu počinje u srijedu, 28. februara, u 12 sati.

Ulaznice će se prodavati na uobičajenim mjestima – biletarnice Bosanski Kulturni Centar i Plato Skenderija te prodajna mreža i online prodaja portala Kupikartu.ba . Cijene ulaznica kreću već od 20 KM.

Koncert Laibacha bit će održan 29. marta u sarajevskom Domu mladih i dio je turneje Also Sprach Zarathustra koja počinje 2. marta u Bolonji.

Muzika Also Sprach Zarathustra je prvobitno komponovana za pozorišnu predstavu "Tako je govorio Zaratustra ", baziranu na filozofskom klasiku Friedricha Nietzchea. Predstavu je režirao Matjaž Berger u Anton Podbevšek teatru u Novom Mestu.

35 godina nakon geneze u tadašnjem jugoslovenskom industrijskom gradu Trbovlje, Laibach je i dalje internacionalno najzastupljeniji bend koji je izašao iz bivših komunističkih zemalja istočne i centralne Evrope. Posebnu pažnju svjetske javnosti je privukao kontroverznim nastupom u Sjevernoj Koreji 2015.god. o čemu je snimljen i dokumentarni film prikazan sarajevskoj publici na prošlom izdanju Sarajevo Film Festivala.