|

"Za šaku dukata": Poslušajte kako zvuči nova Colonia

"Za šaku dukata": Poslušajte kako zvuči nova Colonia
20
Klix.ba
14.12.2015. u 15:00
4
komentara
20

dijeljenja
Iza hrvatskog benda Colonia stoji još jedna izuzetno uspješna godina koju će pamtiti po brojnim koncertima i poslovnim uspjesima. Za sam kraj godine, Colonia je pripremila novi singl "Za šaku dukata" za koju su istovremeno snimili i odličan videospot.
Spot za pjesmu koju je publika već prepoznala kao jednu od favorita s aktuelnog albuma "Feniks", zamišljen je kao ljubavna priča koja se provlači kroz pozadinu i detalje koji se pojavljuju u videu, a posebnu atmosferu cijeloj priči dao je dvorac Empirej.

"Za šaku dukata" režirao je Filip Dizdar kojemu je ovo prva suradnja s Colonijom, a kaže da mu je bilo izuzetno zadovoljstvo raditi s takvim profesionalcima.

"Iako sam imao prilike već sarađivati s Borisom, no ovo je prvi put da sam radio s Indirom i za Coloniju. Snimanje spota bio je pravi gušt jer osim što smo se stalno zafrkavali imali smo i super domaćina Mariju u dvorcu zbog koje smo više bili u podrumu i jeli nego snimali. Posebnu atmosferu cijeloj priči dao je i dvora Empirej gdje smo snimali kompletni spot", rekao je Filip Dizdar

"Željeli smo na albumu Feniks imati pjesmu s ovom emocijom i atmosferom kakvu ima 'Za šaku dukata'", rekao je Boris Đurđević koji potpisuje tekst i muziku, a nije tajna da Colonia voli taj "čaroban zvuk Slavonije" koji je dominantan u ovoj pjesmi.

"Kada mi je Boris prvi put pustio 'Za šaku dukata' oduševila sam se! Odmah mi je srce brže zakucalo, a to je dokaz da se radi o pjesmi koja će trajati", kazala je Indira Levak koja je blistala na snimanju u Krie design kreacijama. Njezin glam tim je uvijek isti tako da je i ovaj put njenu frizuru bio zadužen salon Renata, a za make up Lada Mitrašinović.

Sve novosti oko Colonije možete pratite na njihovoj službenoj Facebook stranici.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...