Muzika
0

Za koncert Dine Merlina za osam dana prodano više od 11.000 ulaznica

Sarajevo-X
U Bosni i Hercegovini vlada veliki interes za koncert Dine Merlina koji će se održati u Sarajevu, na stadionu Koševo 31. jula 2004. godine.

O tome svjedoči i podatak da je za prvih 8 dana na prostoru Bosne i Hercegovine prodato više od 11.000 ulaznica, od čega samo u Sarajevu 6.000.

Organizatori koncerta Javni servis BiH i Magaza, napominju kako je u prodaju pušteno 56.000 ulaznica, te kako dodatnog štampanja ulaznica neće biti zbog sigurnosnih razloga i ograničenog kapaciteta stadiona Koševo.

Ono što je posebno zanimljivo kada je veliki sarajevski koncert Dine Merlina u pitanju jeste činjenica da je riječ o istinskom bosanskohercegovačkom projektu: prodaja ulaznica organizirana je u cijeloj zemlji, a projekat je podržao veliki broj bosanskohercegovačkih radio i TV stanica. Kako saznajemo od organizatora, u medijskoj kampanji učestvuje više od 30 radio i 9 TV stanica.

Zbog interesa koji za koncert vlada u Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori, prodaja ulaznica i medijska kampanja je organizirana i u ovim zemljama. U Hrvatskoj se ulaznice za Dinin koncert od ponedjeljka mogu nabaviti u CD shopovima Dallas Recordsa u Zagrebu, Splitu i Rijeci, a u Srbiji i Crnoj Gori prodaja je organizirana u Beogradu, Podgorici i Novom Pazaru.

S obzirom na tehničke kapacitete angažirane na ovom projektu, Javni Servis Bosne i Hercegovine planira realizirati video snimak koncerta na DVD-u i VHS-u, kao i nosač zvuka, te na taj način, na visokom produkcijskom nivou dokumentirati ovaj nesvakidašnji spektakl.

Iako je cijena ulaznice prilagođena životnom standardu građana naše zemlje, koncert se priprema i realizira u skladu sa najvišim svjetskim standardima, tako da, tvrde organizatori, za simboličan iznos od 5 KM dobija se koncertni doživljaj koji vrijedi znatno više.

Namjera organizatora koncerta bila je da se ispoštuju svi važeći zakonski propisi, u smislu prijavljivanja svih ulaznica nadležnoj poreskoj upravi, te strogu kontrolu ugostiteljskih usluga u sanitarnom i finansijskom smislu, uz izuzetne mjere sigurnosti. Kako organizatori govore: "Htjeli smo da bar nešto u ovoj zemlji za njene građane bude napravljeno kako treba, od početka do kraja."