Muzika
67

Za BalkanErose i Bel Canto ljeto tek počinje

Klix.ba
Dva popularna zenička benda, BalkanEros i Bel Canto, odlučila su da udruže snage i publiku počaste nesvakidašnjim duetom.

Pjesma se zove "Ljeto", a "oživljena" je zanimljivim animiranim spotom. Kako kažu momci, za njih će ljeto početi sa prvim YouTube pregledom njihove nove pjesme, koju su planirali objaviti i ranije, ali zbog izuzetne kompleksnosti videoanimacije, morali su čekati nešto duže.

I BalkanEros i Bel Canto egzistiraju već nekoliko godina, a kao svoje najveće uspjehe izdvajaju učešće na Kanskom filmskom festivalu (BalkanEros) i gostovanje na koncertima Darka Rundeka i Dubioza kolektiva (Bel Canto).

Singlom i spotom “Ljeto” Haris Abdagich & BalkanEros zvanično najavljuju svoj novi album “Balkanjeros Rokenrol”, koji će se na tržištu pojaviti već do polovine ovog mjeseca, a izdavač je Face TV.

"Ovaj august će biti vrlo emotivan za mene, jer izlazi naš novi album baš u mjesecu kad tri člana benda, uključujući i mene, slave svoje rođendane, koje ćemo obilježiti našim koncertom u zeničkom klubu Jazz, u okviru Anti Dep Zen Festa, 20. augusta 2015. Osim toga, jako sam sretan i ponosan da je izdavač baš Face TV, televizijska kuća s kojom smo u proteklim godinama imali izuzetno lijepu saradnju, koja će se, nadam se, nastaviti i u godinama koje su pred nama", rekao nam je lider benda BalkanEros Haris Abdagić.