Prekršila autorska prava
0

YouTube blokirao službeni kanal Lady Gage

Sarajevo-x.com
Lady Gaga
Lady Gaga
Lady Gaga je bila prva muzičarka koja je imala na YouTube kanalu ukupno milijardu pregleda, no čak i njen oficijelni YouTube kanal može biti suspendovan.

Naime, u četvrtak je Gagin službeni kanal bio blokiran, a sve njene obožavatelje je dočekala poruka "This account has been suspended due to multiple or severe violations of YouTube's Copyright Policy", odnosno "Ova stranica je suspendovana zbog višestrukog ili ozbiljnog kršenja YouTube copyright propisa".

Pojedini mediji tvrde da se radi o tome da ju je tužila kompanija Media Interactive, Inc. Gaga je na YouTube stavila snimak od 10 minuta iz emisije SMAP X SMAP. Emisija se emituje na japanskoji televiziji Fuji, gdje je Gaga gostovala i otpjevala nekoliko svojih pjesama sa albuma "Born This Way".

Međutim, sporni snimak je uklonjen sa Lady Gaginog YouTube kanala, kao i sa drugih stranica. Gaga ima dva YouTube accounta, Vevo gdje se često po prvi put objavljuju njeni muzički spotovi i "ladygagaofficial", onaj koji je suspendovan. Interscope, pjevačicina idavačka kuća se još nije oglasila povodom ovog događaja, pišu američki i britanski mediji.