James Blunt
0

"You're Beautiful" u Sarajevu (video)

Sarajevo-x.com
U nedjelju je planetarno popularna pop zvijezda James Blunt održao sjajan koncert u sarajevskoj Zetri. Britanski pjevač otpjevao je i odsvirao brojne hitove sa svoja dva studijska albuma te neizostavnu pjesmu "You're Beautiful", koja ga je i proslavila. Pogledajte ekskluzivni video snimak Bluntove izvedbe pjesme "You're Beautiful" u Sarajevu.

Pored ove hit pjesme Blunt je u Sarajevu odsvirao i brojne druge hitove sa svoja dva albuma. Jedna od pjesama koja je oduševila sarajevsku publiku je pjesma "Wisemen", čiji eksluzivni snimak također možete pogledati na našem portalu. Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Ovaj grad je gladan ovakvih koncerata - rečenica je kojom se može rezimirati sinoćnji događaj u Sarajevu. U publici je bilo skeptičnih, znatiželjnih i pozitivno iznenađenih, pa čak i onih koji su došli s predrasudama da bi se ova svirka mogla pretvoriti u solo prebiranje po akustičnoj gitari uz "You're (šmrc) Beautiful" i slične numere.

Ipak, mislim da nije bilo osobe koja je halu napustila bez oduševljenja. Energični nastup Jamesa Blunta i odličnog benda bilo je nešto za što vrijedi izdvojiti 35 ili 45 KM.

Priliku da prvi put nastupi u polupraznoj Zetri imao je inovativni mostarski bend Zoster koji je bio odlična uvertira za nimalo tačne Britance.

Pored vrhunske produkcije i zvuka boljeg nego na albumu, nije mogla promaći još jedna bitna stvar - iskreni sjaj u očima pop zvijezde Jamesa Blunta dok je odabrani krug posjetilaca pjevao njegove pjesme.

Valjda smo se i previše nagledali izvještačenih osmijeha, usputnih 'hvala' i klimanja glavom po inerciji, pa nam je oduševljeni James toliko uljepšao večer da smo smo mu oprostili i onaj tanki glasić.

Okosnicu koncerta činili su, kao što se očekivalo, Bluntovi hitovi "Goodbye My Lover", "Wiseman", "So Long Jimmy", "No Bravery", "High", "Same Mistake", "You're Beautiful" dok je "1973" ostavljena za sami kraj.

Redoslijed pjesama urađen je tako dobro da niste mogli zapasti u tugu ili se premoriti plešući. Sve umjereno, sve ugodno oku i uhu. Ponešto za zaljubljene parove, ponešto za okorjele buntovnike, jer, kako i sam James kaže, on u Britaniji slovi za muzičara koji ima pjesmu za svaku priliku, za sahranu, svadbu, pa čak i za razvod.

"Sve je pokriveno," našalio se.

Sarajevski koncert Jamesa Blunta bio je jedini u regiji. Najbliže što ga uskoro možete slušati uživo je u Atini 19. juna.

(A. U.)