Muzika
320

X Factor Adria: Takmičari iz BiH briljirali u polufinalu

Klix.ba
Posljednja polufinalna veče regionalnog muzičkog takmičenja X Factor Adria održava se večeras u Beogradu. Učesnici su pjevali "Pjesme s posvetom", a u prvom dijelu emisije nastupili su i takmičari iz BiH, Amel Ćurić, Magdalena Bogić i Faris Pinjo u grupi 9 Control.

Srednjoškolka iz Jajca, Magdalena Bogić, predstavila se numerom "Ginem" grupe Magazin.

Magdalena je imala odličan scenski nastup što je žiri i pohvalio.

"Oduševljava me kod tebe to što imaš tako malo godina ali ogromnu energiju i sjajan glas", rekao je Tonči Huljić.

Aleksandra Kovač je rekla da je Magdalena bila prelijepa kao i uvijek, dok je Massimo Savić, po ko zna koji put, ponovio da Magdalena ima jedinstvenu snagu, te je pohvalio njenu koreografiju.

Željko Joksimović, kao Magdalenin mentor, izrazio je uvjerenje da će ona biti u finalu.

Amel Ćurić otpjevao je dvije pesme u večerašnjoj emisiji, koje je posvetio fanovima. Amel je prvo pjevao "Teške boje", a zatim i "Are you gonna go my way". Aleksandra ga je pohvalila i rekla da je njegov nastup bio vrhunski.

"Više te vidim u stilu muzike koju si pjevao u prethodnim emisijama", dodala je Aleksandra.

Grupa 9 Control, u kojoj je i Faris Pinjo iz BiH, je tokom svog nastupa imala tehničkih problema, no oni su se ponijeli kao pravi profesionalci.

Pjesmu "Rule the world’’ posvetili su svojim fanovima.

"Volio bih da vas vidim u finalu. Ukoliko smatrate da ste oštećeni, ja bih zamolio produkciju da vam omoguće da ponovo pjevate", rekao je Željko.

Posljednji večeras je nastupio dvojac iz BiH, Tarik Mulaomerović i Adnan Pacoli. Njihov nastup bio je miks dvije pjesme "Sve je laž" i "Smoke on the Water".

Aleksandra je kazala da su bili odlični i da nije nastup nije bio jednostavan, a Željko je kazao da su bili najbolji do sada.

"Bilo je super, glasam za vas", dodao je Željko.

"Falilo mi je ljudske energije i pokreta na bini, ali to je samo s osnova vizuelnog aspekta. Sve ostalo je bilo u redu", rekao je Massimo. Sve pohvale za momke imao je njihov mentor Tonči Huljić, koji je rekao da su oni već brend koji je obilježio ovaj X Factor.