Muzika
1.3k

X Factor Adria: Svi prošli dalje, Amel Ćurić briljirao s pjesmom Zdravka Čolića

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Četvrtfinalna noć poznatog muzičkog takmičenja X Factor Adria održana je večeras, a ovosedmična tema pod nazivom "Moj izbor" takmičarima je dala zadatak da nastupe sa svojom omiljenom pjesmom.

Takmičilo se sedmero kandidata: David Temelkov, grupa 9 Control, Antonio Krištofić, Ilija Mihailović, Nina Simić, Highway Trio i Amel Ćurić. U večerašnjoj emisiji svi su prošli dalje, no sutra će biti izbačeno četvero. Kao i dosad, o tome ko ide u finale, odlučit će glasovi publike.

Makedonac David Temalkov nastupio je prvi sa pjesmom "Feel" Robbieja Williamsa. Joksimović mu je kazao kako je sve bolji i bolji u live nastupima, a Tonči Huljić kako je ovo njegov najbolji nastup dosad. Massimo je smatrao kako mu ova pjesma nije najbolje legla, dok je Aleksandra Kovač istaknula njegovu muzičku obrazovanost.

Grupa 9 control nastupila se pjesmom "Uptown Funk" Marka Ronsona i Brune Marsa. Massimo je kritikovao njihove plesne pokrete. Joksimović je kazao kako je uživao u njihovom nastupu, a Tonči Huljić kazao kako su, iako odlično funkcionišu kao grupa, uspjeli zadržati svoj vlastiti identitet.

Antonio Krištofić je nastupio sa pjesmom "Utorak" Petra Graše, a na kraju pjesme na pozornici mu se pridružio i sam Grašo. Huljić mu je rekao kako napreduje iz emisije u emisiju, Joksimović je podijelio Tončijevo mišljenje, kazavši kako je ovo stil koji mu najviše paše. Massimo je naveo kako je ovo bio njegov najbolji nastup dosad, a Aleksandra kako ju je impresionirao, ne samo pjevanjem, nego poštenjem i skromnošću i lijepim odgojem.

Ilija Mihailović otpjevao je pjesmu "Magdalena" Olivera Dragojevića. Joksimović mu je savjetovao da ne koristi visoke tonove, Massimo je kazao kako je bio uvjerljiv u toku svog nastupa i da je to zasjenilo sitne greške. Tonči Huljić je pohvalio njegovu izvedbu ove kultne pjesme, a Kovač je kazala kako je otpjevao vrhunski i majstorski, uz svoju muzičku improvizaciju.

Nina Simić izvela je pjesmu "Crazy in love" Beyonce. Aleksandra Kovač je kazala kako je ovu pjesmu treba prilagoditi svom stilu i mogućnostima. Tonči Huljić je kazao kako je primijetio nervozu kod nje, te sputavajući grč bez razloga, te kako treba biti samouvjerena. Massimo Savić je kazao kako mu je njezin nastup sve u svemu bio ok, dok je Joksimović istaknuo kako je ona hrabra djevojka koja voli da hoda po ivici, te podržava njenu smjelost da se okuša u ovakvom žanru.

Highway Trio je premijerno izveo svoju autorsku pjesmu "Lud". Massimo Savić je kazao kako su hrabri, udijelivši im nekoliko tehničkih savjeta. Aleksandra Kovač je smatrala kako je ovo bio pravi potez, a Joksimović kako je ovo njihov najbolji nastup, te kako je ponosan na nih. Tonči Huljić je kazao kako je ovaj show večeras za njih dobio smisao jer su konačno pokazali kako su svoji na svome.

Amel Ćurić je nastupio zadnji, posvetivši pjesmu "Pjesmo moja" Zdravka Čolića svom prijatelju Buci uz poruku "Druže, znam da ti je teško, uz tebe sam."

"Amel je uvijek maestralan, originalan i besprijekoran u svakom svom zadatku, a večeras će nas opet ostaviti bez daha", kazao je prije njegovog nastupa Ćurićev mentor Massimo Savić.

Tonči Huljić mu je kazao kako je "pjevačina" i da bira pjesme koju pjevaju pjevači potpuno drugačijih vokalnih karakteristika od njegovih, no uspije publiku uvjeriti kako su napisane baš za njega.

Joksimović je Ćuriću čestitao na njegovom nastupu i kompletnom performansu, kazavši kako su osjećali da su te tri minute bili odvedeni daleko od ovog mjesta.

"Ovo je divna pjesma i ti si bio i više nego fantastičan", poručio je Joksimović.

Aleksandra Kovač je nakon njegovog nastupa ustala i aplaudirala, rekavši kako je vrhunski otpjevao.

"Svaki put kad neko pjeva pjesme mog oca, vrati me u vrijeme kad je bilo jako bitno napisati ovako dobre pjesme. Hvala ti Amele", kazala je Kovač.

Massimo Savić mu je kazao kako posjeduje muzičku svestranost i da je to jedan lijepi epitet koji ima.