Muzika
9

World Tour 2016: 2Cellos gostuju 13. maja u Skenderiji

Anadolija
Svjetski poznati hrvatski violončelistički dvojac nastupit će 13. maja u dvorani "Mirza Delibašić" u sklopu svoje svjetske turneje u 2016. godini. Time će sarajevska publika imati priliku biti dio globalne publike koja pokazuje velik interes za karizmatični crossover dvojac 2Cellos.

Producent Tomislav Kašljević, iza kojeg je već niz uspješnih koncertnih suradnji s hrvatskim violončelistima, istaknuo je kako je koncert koji će se održati 13. maja u Sarajevu jedini koncert u Bosni i Hercegovini kojeg su 2Cellos uvrstili u svoj World Tour 2016.

To sarajevski nastup čini ekskluzivnim, rekao je Kašljević, i već ga sada možemo najaviti kao jednog od najznačajnijih koncertnih događaja u 2016. godini.

Od 18. januara u prodaju se puštaju ulaznice za koncert 2Cellosa po cijeni od 25 KM, za slobodno sjedenje na tribini, i 35 KM za parter s numeriranim sjedenjem.

Od 18. januara do 1. februara u prodaju će biti pušten i ograničen broj tzv. early bird ulaznica, po promotivnoj cijeni od 18 KM za tribinu istok.

Karte se mogu kupiti na na blagajni BKC-a i platou Skenderije te u sustavu kupikartu.ba.

Koncert u Sarajevu održat će se nekoliko dana prije koncerata u Londonu i Parizu, koji su sada već rasprodani kao i veliki dio ovogodišnje svjetske turneje.

Svoju svjetsku turneju 2016. 2Cellos započinju krajem januara u Americi, gdje će, zajedno sa Kanadom, održati čak 41 koncert.