Od 29. do 31. oktobra
55

World Music Fest Zeman u online verziji: Tri koncertne noći za publiku iz cijelog svijeta

L. K.
Ovogodišnje izdanje muzičkog festivala World Music Fest Zeman bit će održano u online izdanju, a trajat će od 29. do 31. oktobra.

Publika će tri koncertne noći moći pratiti putem društvenih mreža festivala i TV prenosa na Radio Televiziji Novi Pazar.

Festival počinje 29. oktobra nastupom Lynn Adib, umjetnice iz Damaska sa adresom u Parizu koja će se predstaviti sa svojim jazz triom. Već 30. oktobra slijedi koncert klasične muzike savremenog svijeta: koncert kompozitora porijeklom iz Sandžaka. Naposljetku, 31. oktobra slijedi "Glas Zemana", takmičenje u izvođenju etno muzike Balkana.

Uprkos posljedicama pandemije COVID-19 koja je prouzrokovala globalnu krizu u svim aspektima života, tako i u kulturi, tim World Music Festa Zeman je aktivno radio na novom izdanju, koje će ovog puta osim građana Novog Pazara, moći pratiti i publika iz cijelog svijeta.

"Podsjećamo da je World Music Fest Zeman jedan od najmlađih muzičkih festivala u regionu, te da su u sklopu prijašnja dva izdanja festivala nastupili umjetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Turske, Poljske i Meksika. Radujemo se novom izdanju festivala, stoga pozivamo sve zainteresovane da prate aktivnosti na našim društvenim mrežama i na taj način budu dio internacionalne umjetničke mreže", poručili su organizatori.