6. marta
0

"Winter-Tech Night" party u FisKulturi

Sarajevo-x.com
U Sarajevskom klubu FisKultura 6. marta 2009. godine će se održati party pod nazivom "Winter-Tech Night". Ugostit će vas DJ Ida i DJ Ismix (TMB). Cijena ulaza je 5 KM.

Dj Ismixa ne treba posebno predstavljati. Svoju desetogodišnju predanost muzici i dosljednost stvaranju atmosfere prepune kvalitetnih i zaraznih beatova je dokazivao i uspješno dokazuje nizom partija organizovanih od 1998. godine naovamo, kao i putem aktivnog angažmana na Studentskom eFM radiju.

Ismixu se ovaj put pridružuje DJ Ida - Sarajka djevojka koja je u maminoj utrobi plesala uz Abb-inu "Dancing Queen", pa uz soul, funk, i jazz, preko višegodišnjeg prebiranja na klaviru, uplovila u elektronske vode u ljeto 2001. godine.

Neumoljivu strast za DJ-ingom je materijalizovala prvim gramofonima 2005. godine, predanim vježbanjem i organizovanjem underground partija za šaroliko društvo. Zaljubljenica u koncepciju opskurnog techno i tech-house zvuka iz prijestolnica poput Čikaga, Detroita, Londona i Berlina, od prošle godine su njeni nastupi u klubovima poput Fisa i Akcesa vrlo zapaženi od istinskih BiH rajvera. Njeno putovanje ka novim horizontima elektronske muzike se u 2009. godini nastavlja uzlaznom putanjom.

Dj Ida i DJ Ismix dijele istu ljubav prema magiji underground elektronskog zvuka. Ako se tome doda njihova predanost kreiranju nesputane i energične atmosfere zajedništva u 'grooveiranju', ali i vrhunskog provoda, uspjeh je zagarantovan.