Sa DJ Jazzy Jeffom
3

Will Smith najavio dolazak u Hrvatsku

Klix.ba
Will Smith
Will Smith
Iako ljetna festivalska sezona još nije ni počela, organizatori festivala MTV SummerBlast u Hrvatskoj pobrinuli su se da ima bombastičan kraj. Jedna od najvećih zvijezda današnjice Will Smith dolazi u Poreč.

Planetarno popularni "princ iz Bel Aira" i DJ Jazzy Jeff poznat kao njegov bratić iz svima omiljene serije vraćaju se počecima svoje karijere, a nastupom na jednoj od najljepših ljetnih pozornica obilježit će 30 godina muzičke pustolovine.

Will Smith i DJ Jazzy Jeff, zajedno i odvojeno, ikone su hip hop muzike od samih početaka. Njihovi zarazni hitovi "Summertime", "Girls Ain’t Nothing But Trouble" i "Parents Just Don’t Understand", za koji su nagrađeni i prvom ikad nagradom Grammy za najbolju rap izvedbu, postali su klasici koji i danas osvajaju plesne podije. Njihovoj popularnosti zasigurno je pomogla i poznata serija Princ iz Bel Aira u kojoj su Will i Jazzy glumili sami sebe te privukli milione gledatelja širom svijeta.

Na svojoj Facebook stranici Will Smith je i službeno najavio svoj dolazak u Hrvatsku.

Djelujući pod vlastitim imenom, Will Smith je tokom 90-ih i 00-ih godina uspješno gradio holivudsku glumačku karijeru, postajući jedna od najomiljenijih i harizmatičnijih filmskih zvijezda svih vremena. Poznat je po brojnim glavnim ulogama, a obožavatelji ga najviše pamte po onima u filmu "Dan nezavisnosti", "Ja, robot", "Hancock", "Hitch" te mega uspješnom serijalu "Ljudi u crnom". Za svoje uloge nagrađen je brojnim priznanjima među kojima su i nekoliko nagrada Blockbuster Entertainment Award, Teen Choice Awards, BET Award, People's Choice Award i druge. Uprkos glumi, Will se nikad nije odrekao muzike pa je tako u isto vrijeme objavio i solo hitove kao što su "Gettin 'Jiggy wit It", "Men In Black", "Miami" i "Boom Shake the Room". Zahvaljujući nevjerovatno uspješnoj karijeri, ovaj talentovani glumac i muzičar zasigurno je jedna od najvećih zvijezda koja je odabrala Hrvatsku kao idealno mjesto za vraćanje onome odakle je sve počelo – zajedničkom nastupu njega i DJ Jazzy Jeffa.

Podsjećamo, u Poreč 25. i 26. avgusta stižu i Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, Galantis, Jonas Blue, Duke Dumont, Tinie Tempah, Mike Perry, Far East Movement i R3wire & Varski,a uz danas objavljeno novo muzičko pojačanje, ovogodišnji kraj ljetne sezone bit će nezaboravan.