Promocija zajedništva
0

WHO vas poziva da budete dio novog izdanja bezvremenskog hita "We Are Family"

Dž. L.
Specijalno izdanje bezvremenskog hita "We Are Family" američke muzičke grupe Sister Sledge bit će objavljeno uskoro kao podrška Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), a ljudi širom svijeta pozvani su da budu dio ovog projekta.

Kako biste podržali snimanje novog izdanja pjesme, WHO vas poziva da pošaljete originalni video u kojem pjevate "We Are Family" najkasnije do 7. decembra 2020. godine. Sve detalje o tome kako i gdje poslati video, možete pronaći na OVOM LINKU.

Inicijativu za ovim projektom pokrenuli su organizacija The Word We Want i Kim Sledge, jedna od članica nekadašnje grupe Sister Sladge, a uoči Dana Ujedinjenih nacija koji se obilježava 24. oktobra.

"Od doktora i medicinskih sestara na prvim linijama, preko policije, babica i naučnika do njegovatelja, novo izdanje 'We Are Family' pozdravit će svakoga ko osjeća jedinstvo, snagu i solidarnost kao odgovor na neviđene izazove s kojima se svijet suočava", kazala je Kim Sledge, kantautorica, spisateljica, producentica i filantropkinja.

"We Are Family" je ustvari više od pjesme. To je kampanja fokusirana na podizanje svijesti o prijeko potrebnim resursima za rješavanje globalnih potreba javnog zdravstva, na bolji odgovor u slučaju izbijanja pandemije i jačanje zdravstvenih sistema. Cilj kampanje je također i promocija mentalnog zdravlja.

"'We Are Family' jedna je od najprepoznatljivijih himni u svijetu. Pjesma nosi tako inspirativnu poruku jedinstva i solidarnosti. Sigurni smo da je inicijativa za novo izdanje ove pjesme pokrenuta u pravo vrijeme. To je vapaj za zajedništvom naše globalne porodice", kazala je Natasha Mudhar, osnivačica organizacije The World We Want.

Specijalno izdanje "We Are Family" bit će objavljeno 9. novembra 2020. godine, a predviđeno je da Kim Sledge izvede pjesmu zajedno s horom pjevača od New Yorka do Tonge. Dio prihoda od pjesme bit će doniran Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.